Skön nostalgi med Pontus & Amerikanerna

Av den 21 juli, 2019

Stadsträdgården fortsätter att leverera sköna nostalgi akter och i lördags 20 Juli var det dags för Pontus & Amerikanerna att sprida sin sköna pop som så många av oss har minnen till.

Pontus & Amerikanerna bildades 1989 och hade sin storhets tid under första halvan av 1990 talet med hits som ”Min bror och jag”, ”Godmorgon Columbus” och ”Elvis och Astronauter”, 1998 gav bandet ut skivan Kasino där låten ”Innan sommarn tar slut” blev en radio- och dansgolvshit. Efter detta så la medlemmarna bandet på hyllan så det var alltså 20 år sedan de var ut på vägarna, men den 10 maj i år gav de ut singeln ”Folk med oss” och det var ett stopp på den turnén då man spelade i Örebro.

Det var en hyggligt stor publik som slutit upp för att se bandet men jag hade nog trott på fler med tanke på att det var en gratis konsert. De som var på plats fick se en Pontus Holmgren i högform och om än så klart äldre var sig ganska lik utseendemässigt och mycket lik röstmässigt.

Detta var helt klart en nostalgi konsert och publiken bestod i stort sätt bara av medelålders människor som lyssnat på bandet under deras glansdagar och som sig bör på en sådan konsert så blev det en hel del allsång då många kunde texten till alla låtar som spelades. Även vädret bidrog till stämningen då det var en riktigt fin sommarkväll och man kunde riktigt känna att många i publiken firade semester.

Pontus & Amerikanerna bjöd på en riktigt skön spelning i stadsträdgården och det var kul att höra de gamla låtarna som man nästan glömt igen.

Bilder från spelningen.

Pontus & Amerikanerna i Stadsträdgården får hela…

Karl-Johan Sandberg, Musik | Skön nostalgi med Pontus & Amerikanerna
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login