Skön nostalgi av Siena Root

Av den 8 maj, 2017

Klubb Svarta Bettan huserar nu i Plektrums lokaler som är uppfräschade och som har en skön rockklubbkänsla. Klubben har funnits ett år nu och man har bjudit publiken på riktigt intressanta band, själv såg jag Honeymoon Disease som gjorde en explosiv spelning och var ett av de bättre jag sett på länge.

Siena Root från Stockholm är ett band som spelar i retrorockgenren som är välrepresenterad i Örebro sedan länge. Bandet är all in i genren med tidstypiska kläder och komplett med orgel som skapar en genuin känsla. När de kör igång inför en förväntansfull stor publik sprider de en riktigt skön helhetsupplevelse med en stark ljudbild även om akustiken i lokalen är en utmaning för ljudteknikern.

Soundet de skapar känns riktigt bra och Eriks orgelspel bidrar starkt, där han får briljera med flera solon och allt smälter samman till en angenäm rockupplevelse. Låtmaterialet är alltjämt starkt med psykedeliska inslag utan några solklara hits som sticker ut. De är alla rutinerade musiker med mycket spelningar i bagaget vilket syns i deras starka scennärvaro.

Publiken är mycket nöjda med kvällens spelning och deras entusiasm går inte att ta miste på.
Siena Root sticker ut ur mängden av retrorockband och man får känslan av att befinna sig i en annan tid när man ser dem live. Konserten var en mycket angenäm upplevelse och jag tror att vi alla fick en angenäm musikalisk resa tillsammans.

Siena Root får hela…

Bilder från spelningen.

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login