SkiStar öppnar för skidåkning i Åre och Sälen

Av den 11 november, 2016

Nu är det klart: SkiStar öppnar backar och liftar i Åre och Sälen nästa helg. Det ymniga snöandet i landet har skapat ett starkt sug efter skidåkning i fjällen och bokningstrycket på SkiStars skidorter är högt.

Snön som fallit över stora delar av Sverige i veckan är en tidig julklapp för alla som gillar vinterlek och att åka utför i fjällvärlden.

 – Fantastiskt kul att vi har fått så mycket snö i stora delar av landet redan nu! Det är härligt att se hur barn och vuxna hittar snöglädjen och ivern att ta sig ut i friska luften igen efter en mörk höst, säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Delar av SkiStars skidområde Lindvallen i Sälen slår upp portarna fredagen den 18 november. Dagen efter, lördagen den 19 november, är det dags för skidpremiär i Åre.
 
– Den som vill ha skidåkning och nöjesliv i internationell toppklass hittar det i Åre, och skidåkande barnfamiljer söker sig gärna till snölek och vintermys i Sälen. Den senaste veckans snöfall har nog påmint många om hur mycket de tycker om att åka utför och vistas i härlig fjällterräng. Vi har rejält tryck på bokningarna, så det är hög tid att boka sin skidresa, säger Linda Morell.

I Vemdalen, Trysil och Hemsedal är skidåkningen öppen från och med i dag. I Hammarbybacken mitt i Stockholm city behövs en längre period med ihållande kyla för att starta snöproduktionen.
 
Nytt för i år på SkiStars fjälldestinationer är bland annat snögubben Valles egen skidskola, där barn får lära sig trygg och säker skidåkning från grunden, och Valles Snölekis i Lindvallen med utomhuslek för barn. Den som söker äventyr kan prova den nya filmtjänsten på SkiStars samtliga nordiska skidorter, och få sitt Snow Park-åk filmat och klippet automatiskt uppladdat till sitt MySkiStar-konto.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login