SkiStar förbereder inför en trygg och säker coronaanpassad vintersäsong

Av den 15 september, 2020

Vintersäsongen 2019/2020 blev annorlunda för SkiStar då bolaget tvingades stänga skidanläggningarna tidigare på grund av covid-19. Inför vintern jobbar man tillsammans med flera aktörer kommunalt, regionalt och nationellt för att kunna öppna skidsäsongen tryggt och säkert för både gäster, medarbetare och lokalinvånare.

För att dela erfarenheter och få en gemensam syn på hur man ska hantera coronaviruset inför vintern är SkiStar delaktiga och drivande i flera kommunala och regionala samråds- och dialogmöten i Åre, Vemdalen och Sälen och samt Hemsedal och Trysil i Norge. På mötena deltar representanter från vården, räddningstjänsten, näringslivet och destinationsbolagen. Dessutom är SkiStar involverad i de riktlinjer och rekommendationer om corona som håller på att tas fram från norska ALF, Alpinanleggenes Landsforening och SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation. Även norska FHI och Helsedirektoratet är delaktiga och dialog förs med Folkhälsomyndigheten i Sverige via SLAO.

– Vi har lärt oss mycket både från vintern då vi i Sverige hann genomföra ett antal försiktighetsåtgärder innan vi stängde och även under sommaren då fler än någonsin valt att semestra på våra destinationer. Med omtanke för både våra gäster, medarbetare och lokalinvånare vill vi nu skapa trygghet och säkerhet för alla inför vintern, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Ett antal samrådsmöten äger rum i september i Sverige och Norge. Målet är att i oktober ha en färdig samsyn och tydliga riktlinjer och rekommendationer framåt för hanteringen av covid-19 på de olika skidorterna.

– Ett gemensamt förhållningssätt till corona är oerhört viktigt för att alla som på olika sätt möter våra gäster och medarbetare. Därför känns det extra bra att vi nu förbereder oss inför vintern tillsammans i samrådsmöten och drar vårt strå i stacken för folkhälsan, avslutar Stefan Sjöstrand.

Resa | SkiStar förbereder inför en trygg och säker coronaanpassad vintersäsong
Örebroguiden

Källa SkiStar

You must be logged in to post a comment Login