Skippa dieter

Av den 8 december, 2019

Skippa dieter – lär dig exakt vad som är bäst för dig i nya boken Bli din egen hälsoingenjör!

7 januari utkommer Bli din egen hälsoingenjör av Ewa Meurk. Ewa är civilingenjör, certifierad funktionsmedicinsk terapeut och näringscoach med en bakgrund som entreprenör inom IT-branschen.

Metabol hälsa är en förutsättning för livet självt. Med frisk metabolism fungerar kroppens ämnesomsättning som den ska. Då håller den sig smal, frisk och pigg. Det handlar inte om dieter – utan om grundläggande biokemi. Och handen på hjärtat: vad vet du egentligen om din kropps olika värden?

Att mäta är att veta. Eftersom jag är civilingenjör i botten så gillar jag det angreppssättet. Säkerställ att du definierat problemet innan du går på lösningen. Mät, analysera, justera och mät igen tills det önskade resultatet har uppnåtts. Hälsa på ett ingenjörsmässigt sätt helt enkelt, säger Ewa Meurk.

Det här är boken för dig som är trött på dieter, bantningshets och viktångest. Istället för att få dig att påbörja ännu en diet visar den hur du kan bli din egen ”hälsoingenjör” genom att mäta de fem hälsomarkörer som hela världens läkare och forskare är överens om indikerar ett metabolt syndrom.

Genom att förstå dessa fem markörer kan du enkelt ta reda på vad just din kropp behöver för att balansera de hormonella systemen för hunger, mättnad, fettförbränning och fettinlagring och på så sätt undvika att bli ännu en siffra i statistiken för några av våra moderna livsstilssjukdomar. Övervikt handlar inte om karaktär eller viljestyrka. Övervikt är en hormonell obalans där blodsocker, insulin och fettlever spelar en avgörande roll.

ISBN 9789188917270 | Utkommer 7 januari 

Om författaren:
”Efter 20 år som framgångsrik entreprenör och företagsledare inom IT-branschen sadlade Ewa Meurk om och utbildade sig inom funktionsmedicinsk medicin. Nyligen öppnade hon den funktionsmedicinska kliniken Holista FM i samarbete med läkarkliniken FunMed, tillsammans bygger de ihop friskvård och sjukvård och är specialiserade på livsstilssjukdomar.

Ewa anser att den största investeringen en människa kan göra är investera i sin egen hälsa. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund och mäta de viktigaste hälsomarkörerna i kombination med en gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin hjälper hon sina kunder att lägga upp framgångsrika strategier för hur de ska bli starkare, friskare och effektivare, både arbetsmässigt men även privat.”

Hälsa | Skippa dieter
Örebroguiden

Källa Bladh by Bladh

You must be logged in to post a comment Login