Skidläget i Åre, Vemdalen och Sälen inför sportloven

Av den 26 januari, 2020
Vy över Hundfjället tagen från Tandådalen, 22 januari 2020.

Skidsäsongen startade redan i november på SkiStars skandinaviska skidorter och snötillgången i detta nu är normal för tiden på året. Väderprognoserna för den närmsta tiden visar behaglig kyla samt mer snö – en perfekt uppladdning inför sportloven. På de svenska skidorterna mäter snödjupet upp till 77 cm. Alla skidområden är öppna och det finns över 330 skidbackar att välja bland i Åre, Vemdalen, Sälen, Trysil och Hemsedal.

– Förutom att vi har ett väldigt slitstarkt och bra underlag i våra skidbackar så finns också snö i terrängen vilket är av stor vikt för upplevelsen av en skidsemester. I Åre har det kommit 20-30 cm snö de sista dygnen och tittar vi framåt så blir det mer snö. Vi håller hela skidområdet öppet med reservation för väderstörningar och prepareringsarbeten, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.

– I Vemdalen har vi ett mycket bra skidläge inför sportloven. Just nu iordningsställer vi och preparerar så våra sportlovsgäster får bästa möjliga upplevelse. Prognosen visar ihållande behaglig kyla och mer snö, säger Anders Lundqvist, Destinationschef SkiStar Vemdalen.

– SkiStars skidområden i Sälen; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället, har ett normalt snöläge för säsongen och förutom en del iordningställande och preparering så håller alla nedfarter öppna. Sveriges näst brantaste backe Väggen prepareras just nu och väntas som vanligt bli klar under sportloven, säger Jonas Bauer, Destinationschef SkiStar Sälen.

Under sportlovsveckorna på SkiStars skidorter är det högsäsong för en mängd spännande aktiviteter. På alla skidorter finns SkiStar Fun Rides, en unik skidupplevelse som passar alla, ung som pensionär. Upplevelsen är en kombination av pist, ski cross samt park och ger både pirr i magen och njutning. I parkerna på skidorterna finns massor av aktiviteter och Snögubben Valle kör en mängd shower och åker såklart även skidor med barnen. På skistar.com finns nu sista minuten-priser på boende under sportlovsveckorna.

Fakta snödjup just nu samt totalt antal nedfarter:

  • Sälen: 50 – 59 cm – 100 nedfarter
  • Vemdalen: 39 – 56 cm – 58 nedfarter
  • Åre: 71 – 77 cm – 89 nedfarter
  • Trysil: 53 – 96 cm – 68 nedfarter
  • Hemsedal: 110 cm – 53 nedfarter

Resa | Skidläget i Åre, Vemdalen och Sälen inför sportloven
Örebroguiden

Källa Skistar

You must be logged in to post a comment Login