Ska Sigge Snövall Skoldetektiv lyckas lösa ett nytt fall

Av den 11 januari, 2017

Följ med på ett nytt spännande äventyr, när Sigge Snövall med list och mod, löser fallet med de mystiska stölderna. Vem är tjuven?

”Vaktmästarens plånbok försvinner spårlöst. Går det möjligen en ficktjuv lös? Ännu värre blir det när en lärare tappar bort sina nycklar och mystiska stölder börjar inträffa på skolan. Det finns inga tecken på inbrott, men ändå försvinner pengar, mobiltelefoner och datorer. Det är någon som använder den försvunna nyckeln till att göra stölder. Frågan är vem? Som tur är finns Sigge Snövall, Säbyskolans egen skoldetektiv.”

I serien Sigge Snövall Skoldetektiv kommer nu den tredje boken, ”De mystiska stölderna”. Vi får möta kompisarna Sigge och Viggo som ofta blir indragna i tokiga grejer tack vare Viggos stora intresse att testa och uppfinna nya saker.

Martin Frisén (född 1974 och uppvuxen i Motala) bor i Örebro tillsammans med sin sambo och två barn. Hösten 2014 gjorde han sin bokdebut med De mystiska gravstenarna, den första delen i en spännande och humoristisk serie om Sigge Snövall, skoldetektiv.

”Författaren, Martin Frisén som arbetar som IKT-pedagog på en grundskola. Han berättar och skildrar sakta, noggrant och detaljerat. Man behöver inte ha läst första delen för att lätt följa med. En del kapitel slutar med en liten cliffhanger så det går lätt att läsa vidare, men texten kräver en ganska god läsare.” Berith Svensson, BTJ om De mystiska meddelandena.

Hitta boken här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login