SjuktFrisk – med eftersamtal om högaktuell tematik

Av den 27 september, 2018
Malin Berg och Hanna Lekander i SjuktFrisk. Foto: Kicki Nilsson/ICON Photography

I helgen är det dags för den första av två offentliga föreställningar av SjuktFrisk – en pjäs som behandlar en brännande aktuell tematik kring hetsen efter den perfekta kroppen. I anknytning till föreställningarna sker samtal där regissör, ensemble och personer med kunskap om ätstörningar pratar om pjäsens innehåll.

SjuktFrisk är skriven av Mette Heeno och hade premiär 31/8 på Nya China. Det är en allvarlig pjäs om hetsen efter den perfekta kroppen, den perfekta karriären och det perfekta livet. Men den närmar sig sitt ämne med lätthet, groteskerier och drastisk humor och blir en skrattspegel av vår kravfyllda tid.

Pjäsen har hittills spelats för skolklass 7–9 i Örebro län, men nu ges även vår vuxenpublik två chanser att se föreställningen. I samband med detta möts även Yngve Dahlberg – regissör, Hanna Lekander och Malin Berg – medverkande samt personer med kunskaper om ätstörningar i kostnadsfria eftersamtal. Samtalsledare är Rikard Lekander – konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Datum och tider:

Lördag 29/9 på Nya China*

  • 12:00–13.00 Föreställningen SjuktFrisk
  • 13.00–13.30 Fikaförsäljning
  • 13.30–ca. 14.15 Eftersamtal

Tisdag 2/10 på Nya China

  • 19:00–20.00 Föreställningen SjuktFrisk
  • 20.00–20.30 Fikaförsäljning
  • 20.30–ca. 21.15 Eftersamtal

Samtalet är kostnadsfritt och öppet, även för de som inte sett föreställningen samma dag. Biljetter till föreställningen kan köpas via www.orebrolansteater.se/forestallningar/sjuktfrisk/ eller i biljettkassan på Örebro Teater.

* Lördag 29/9 12.00–16.00 har vi även ”Öppet hus” på Örebro Teater och Nya China, vilket detta evenemang är en del av http://www.orebrolansteater.se/forestallningar/oppet-hus/

Produktionsuppgifter
Av – Mette Heeno
Översättning – Anders Duus
Regi – Yngve Dahlberg
Musik – Christer Christensson
Scenografi/Kostym – Marika Feinsilber LJUS Ronny Andersson
Mask – Giovanni Indelicato
Medverkande – Malin Berg och Hanna Lekander
Rösten – Kardo Razzazi

Kultur & Musik | Nya China
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login