Självutlämnande och vackert av Ken Ring på Hjalmar Bergman teatern

Av den 13 januari, 2018

Ken Ring stod igår fredag på Hjalmar Bergman teaterns scen med sin nya turné ”En Musikalisk Upplevelse”.

Det var inte första gången jag såg Ken på scenen, men det var definitivt den mest annorlunda, för det första var det en sittande spelning och för det andra har han bara med sig en flygel, en cello och en sångerska upp på scenen.

Kvällen blir känslosam och jag ser en annan Ken Ring än den som tycker om att chockera, här får vi se mer av hans inre känslor och man kan verkligen höra alla texterna i detalj. Även Ken blir rörd, och under flera tillfällen kan man se en tår i ögat på honom.

Jag gillar verkligen det jag ser och det verkar större delen av publiken också göra, det blir en spelning som manar till eftertanke om var vi är på väg, både som personer och som samhälle.

I slutet talar Ken om att han känner att hans karriär börjar ta slut, men med denna typ av spelningar så känner jag att han kan bredda sin publik och bli större än någonsin. För med en sådan här setup på spelningen så har Ken potentialen att bli folkkär på riktigt.

Ken skrev i beskrivningen att han ville ge alla inklusive sig själv möjligheten till eftertanke och självrannsakelse, det lyckades han verkligen med.

Ken Ring ”En Musikalisk Upplevelse” får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login