Självutlämnande och ärligt av Albin Johnsén

Av den 17 april, 2018

Senast Albin Johnsén släppte ett album var 2016 då han släppte Insomnia, men nu två år senare är han tillbaks och i fredags släppte han albumet Du & Jag För Aldrig.

Till detta album har Albin valt att låta texterna vara drivande och gjort soundet samt musiken när texterna var klara, albumet består fem nya låtar samt singlar från 2017.

Jag får tag Albin på telefon för en kommentar om albumet.

Hur känns det nu när albumet är ute?
– Det känns jättekul. Jag har ju jobbat på det här albumet i nästan två års tid och det känns verkligen roligt att få dela den med mina fans, samtidigt får jag sätta punkt för en period för mig som artist och person.

Berätta lite om hur det här albumet kom till.
– Rent musikaliskt så har fokus legat på texterna, innan jag började skriva så har jag inte haft någon tanke på ett sound utan fokus har legat på att skriva texter som har varit ärliga och självrannsakande. Efter att texterna var klara har jag satt soundet på dem, så arbetet har verkligen varit textbaserat rakt igenom.

Jag får känslan att texterna är ganska självutlämnande, hur känns det?
– Ja absolut, men samtidigt är det inget som känns jobbigt eller obehagligt. Jag skulle nog snarare säga att det inte är lika mycket filter som tidigare, det är inte så mycket påhittat utan ligger ganska nära det jag tänker på och känner.

Blir det turné nu eller hur ser det ut?
– Just nu har det varit fullt fokus på releasen så jag har knappt hunnit tänka på någonting annat. Men vi skall ut och spela, det håller på och bokas just nu men den första spelningen blir i maj.

– Så jag får några veckor nu att landa på innan vi beger oss ut, det är ganska mycket jobb med en albumrelease faktiskt. Men det skall bli jättekul att komma ut och spela. Jag har spelat jättemycket de senaste åren men det känns alltid lite nervöst när det är så mycket nytt material, det blir lite av en nytändning.

De nya låtarna känns riktigt ärliga och jag tycker att det är roligt med det nya textfokus som det nya albumet innebär för Albin, själv lyssnar jag nämligen mycket på texterna i alla låtar jag lyssnar på.

Albin Johnsén Du & Jag För Aldrig får hela…

Lyssna på albumet här.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login