SJ lyfter tågresor utomlands på sajten

Av den 13 juli, 2018

Intresset för utlandsresor med tåg har ökat kraftigt bland svenskar i år. För att hjälpa de resenärer som vill köpa internationella tågbiljetter eller tågpass satsar SJ på förbättrad och enklare information på sj.se.

Det är verkligen roligt att fler vill ta tåget utomlands. Eftersom många känner sig vilsna och inte vet var eller hur de ska boka har vi fyllt vår sajt med ny information och inspiration om utlandsresor med tåg, gjort strukturen tydligare och sidan lättare att hitta, säger Malin Boshuis, ansvarig för den internationella försäljningen på SJ.

SJ säljer endast utlandsresor till Danmark och Norge, dit SJs egna tåg kör. Men för att underlätta för utlandssugna tågresenärer har SJ nu samlat matnyttig information om utlandsresor på räls på en undersida till sj.se och dessutom gjort en tydlig hänvisning från första sidan, för att det ska bli lättare att hitta.

På sj.se finns nu allt från tips på bra appar för planeringen av utlandsresan till inspirationsfilmer och bokningsinformation. För den som vill boka finns länkar till Interrailkort i Europa, tågpass i Nordamerika, Australien och Japan. Helt nytt är dessutom direktlänkar till andra europeiska tågbolags hemsidor, där utlandsresenärer kan köpa alla typer av reguljärtågbiljetter online, även de billigaste priserna, och få biljetterna elektroniskt.

Att boka utomlands med tåg är svårare än med flyg, då det är tekniskt komplicerat att integrera de nationella tågbokningssystemen.

Vi deltar i flera projekt där vi driver på för att det ska skapas digitala bokningslösningar för utlandsresor med modern teknik. Men i väntan på detta försöker vi guida resenärer rätt genom utökad information på sj.se, säger Malin Boshuis.

På sj.se/tagutomlands hittar du information och inspiration till utlandsresan med tåg.

Resa | SJ
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login