SivanDivan kommer till Bio Roxy med filmen om sig själv

Av den 8 maj, 2019

På lördag visar Bio Roxy den hyllade filmen om Siv Wennberg, en bortglömd (?) operadiva. SivanDivan, huvudpersonen själv, gästar vid pianominglet som inleder föreställningen.

Bland dammiga notblad och pressklipp från förr, sitter den nu 70-åriga operadivan Siv Wennberg ensam och bortglömd i sin lägenhet. Efter en kometkarriär och bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan, motarbetades hon av etablissemanget och de snäva normer för hur ett kvinnligt geni får vara. Hennes karriär dog och idag är det få som vet vem hon är. Men Siv Wennberg har bidat sin tid, nu är hon redo att slå tillbaka.

I denna film med regi av Emelie Jönsson och Gustav Ahlgren får vi följa Sivs väg till upprättelse och revansch på alla de som baktalat och svikit henne. Trofast vid hennes sida står den kärleksfulla kavaljeren Erik Alexander.

Filmen har hyllats av många recensenter sedan premiären och nu visas den alltså i en unik visning på Bio Roxy i Örebro där SivanDivan stannar på sin turné.

Lördag 11 maj, föreställningen inleds ca. kl. 18.30 med pianomingel med Siv själv. Efter filmen finns det utrymme för frågor om filmen och till Siv.

Film | SivanDivan kommer till Bio Roxy med filmen om sig själv
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login