Sista stora släppet från Live at Heart

Av den 6 augusti, 2019

Med en månad kvar till festivalen gör Live at Heart sitt sista stora släpp av artister för i år. Trots att några överraskningar återstår så är årets uppställning nästan fulltalig.

Vi är mycket stolta att kunna släppa det hypade italienska bandet JoyCut. Musiken kan beskrivas som filmisk och är instrumental och med två percussionister på scenen skapar de en otrolig stämning. De har gjort en världsturné på 300 datum och har rankats högt på många showcases. De blev personligen inbjudna av Roberth Smith från The Cure att spela på Meltdown festival i London. De delade även scenen med The Cure på INmusic i Kroatien lite senare. Live at Heart är deras första Sverige framträdande.

Artisten ShaoDow är känd för sina vilda liveshower som innehåller allt från rap till kung-fu. Han har även en egen serietidning om sig själv.

ECKOES från UK är hyllad för sin elektroniska musik. Hon spelade två stora set på Englands största festival Glastonbury i somras.

Missade ni Viktor Olsson på Tjo i Tjögsta får ni chansen igen på Live at Heart. Viktor har hyllats i många svenska tidningar för sin senaste platta och återkommer till Live at Heart efter en omtyckt konsert i fjol.

Till festivalens tioårsjubileum har vi lyckats boka in de lokala hjältarna i David Södergrens Hot Five (DSH5) att spela åter för Örebropubliken.Festivalen presenterar också ett nytt koncept ”Cashbox Caravan” där fyra sing/songwriters delar scen. I år är det Don Graham, Barry Stagg, Marschall Potts och Peter Andersson som bjuder på musiken. 

Live at Heart äger rum i Örebro mellan den 4-7:e september och biljetter går att köpa via www.liveatheart.se

Hela släppet:
JoyCut (Italien)
ShaoDow (UK) – Ines
Rikas (Tyskland)- Ines
Leni Kravac (Slovenien) – Ines
Mister Roland (Portugal) – Ines
ECKOES (UK) – Ines
Amparito (Spanien) – Ines
April Henry (Kanada)
Beverly Kills – Excite
Tamzene (UK) – Excite
The Bowdashes (Danmark) – Excite
Like Elephants (Österike) – Ines
Don Graham (Kanada)
Roseph (Kanada)
Lovisa Krantz
BRTHR (Tyskland)
Our Man In The Field (UK)
Mohlavyr
Ludwig Hart
Miss Sister
Jonathan Fröberg
Emilia Merino
Mary Mi
Caroline Wickberg
Årets Ninja
Viktor Olsson
The Answer Stay
DSH5
Det är Kärlek
Bamboe (Spain)
Cashbox Caravan (Kanada/USA)
Barry Stagg (USA)
Marshall Potts (Kanada)
GRASS
Waves That Stray (Kanada)
Shah (USA)

*Ines – INNOVATION NETWORK OF EUROPEAN SHOWCASES, eller INES, är ett europeisk samarbetsprojekt som startades av åtta internationella showcase-festivaler och gigmit, en europeisk digital plattform för artistbokningar.*Excite – is a highly-collaborative project between nine partner organisations based across Europe (BE, DE, DK, FI, LU, NO, NL, SE, UK). This innovative network leverages a dynamic mechanism to expedite the internationalisation of young artists and music businesses earlier in there careers/ development.

Musik | Sista stora släppet från Live at Heart
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login