Sista chansen se ”Hjalmar och vår herre” i Stadra

Av den 6 augusti, 2019

Den här veckan ger Stadra Teater de sista föreställningarna av en mycket lyckad ”Hjalmar och vår herre” med bland annat Anna Johansson (Lindesberg) på scen. Onsdag (7 augusti) utsålt! Det finns biljetter till torsdag, fredag och lördag. Sista föreställningen på söndag närmar sig utsålt, meddelar Stadra Teater.

”Hjalmar och vår herre” är en berättelse som utspelar sig i Berlin 1928. Dit kommer en själtrött och på flera sätt törstande Hjalmar Bergman in på sitt hotellrum. I föreställningen möter publiken flera av Bergmans gestalter såsom Chefen fru Ingeborg, Clownen Jac och Joe Meng. Och därtill gör Oscar Wilde entré i andra akten. Wildes och Bergmans vänskap får växa i denna berättelse som svävar mellan dröm och verklighet.

Skådespelare i årets föreställning är Bodil Carr Granlid, Sara Glaser, Rune Jakobsson, Magnus Wetterholm, Lasse Forss, Eva Haldert, aktörer från Unga Stadra samt Anna Johansson (fiol) och Erik Andersson (piano).

Anna Johansson. Foto: Dragan Popovic.

För Anna Johansson är det första gången som hon är med i en av Stadra Teaters uppsättningar. Men det är inte första gången hon spelar här. Redan 2004 gjorde hon entré på Stadras tiljor, i kabarén Sockerkaksmassakern.

Anna har sin bas i Lindesberg där hon är pedagog på Kulturskolan Garnalia. Förutom en pedagogisk bana är Anna även kompositör och frilansande musiker. Denna sommar har varit hektisk för Anna då hon även skrivit musik till förställningarna ”Pappersvalsen” i Frövifors och ”Hyttan hemligheter” i Löa. Därtill har Anna gett ut pedagogiska läromedel för instrumentalundervisning.

Att Stadra Teater har förmånen att ha Anna med i ensemblen är bland annat genom stöd från Stadra Teaters vänner – en del av Ideella kulturföreningen Cirkustältet som driver Stadra Teater. 

Stadras sommarsäsong avslutas med musik och gala

Stadra Teater avslutar sommarsäsongen 2019 med två kvällar franska chansoner, en kväll om ”Blod, mord och elände” och ett säsongavslut med en gala kring FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Onsdag 14 augusti och torsdag 15 augusti kl 19.00: Franskt:
Tillsammans med musikerna Jonas Abrahamsson (piano), Anja Strautmanis (cello) och Gaia Pilossian (fiol) fortsätter Magnus Wetterholm ett franskt äventyr med sånger av Jacques Brel, Edit Piaf, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Michel Legrand och många fler. Välkända klanger, berörande berättelser, älskade sånger, underhållande historier.

Fredag 16 augusti kl 19.00: Blod, mord och elände:
Claes-Göran Wetterholm har gästat Stadra tidigare och givit publiken resor över hav och land i gastkramande berättelser. Nu gräver han ur djupet av svensk folktro och skildrar såväl skrömt som sanning. Med på scenen är folksångerskan Monika Söderberg (sång och cittra) samt Peter Ulveby (dragspel).

Söndag 18 augusti kl 15.00: En gala kring FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna:

Efter förra årets Stadradeklaration vill Stadra Teater tillsammans med artister och 30 barn avsluta säsongen med en fest – en gala kring FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna som tillkom 1948. ”Förbered er på en eftermiddag fylld av barn, musiker, skådespelare, artister och konstnärer. Då vi vill ge liv, kropp och själ åt allt vad detta att vara människa är och kan få vara”.

Kultur | Sista chansen se ”Hjalmar och vår herre” i Stadra
Örebriguiden

You must be logged in to post a comment Login