Simon Zion berättar själv om nya EP:n ”Where Do We Go From Here”

Av den 13 januari, 2017

Strålkastarna slocknade men min glöd sken starkare än någonsin.

Det föll sig ganska naturligt, i alla fall sett i retrospektiv, att min första låt till EP:n blev ”She”. Den beskriver alla avsked, alla timmar vid Skype, alla telefonsamtal och all tid ifrån min dotter. Det jag sakar för mitt eget skapande.

”Where Do We Go From Here” landade med gitarren runt halsen i Örebro och jag kände lusten till musiken genom ett folkligt öra. Samtidigt som texten handlar om en intim kärleksrelation, vill jag hålla sensmoralen öppen kring den här låten. Lyssnaren får tolka in orden i sitt eget liv eller sätta de i ett större perspektiv om vad som händer i världen just nu.

Känslan av att känna sig hemma har alltid betytt mycket för mig, även om ett hem inte alltid funnits i sin fysiska form. ”Joy Was Born As Two” skrev jag hemma. Den handlar om mitt hem, vårt hem. Vad man får om man ger och vad man förväntas att dela.

Vidare in i mitt musikaliska universum tog jag mig med ”Words I Never Knew”. En låt som byggdes från grunden genom min förkärlek till trummor och dynamik. Därtill skapar falsetten genom låten en skön kontrast mellan de andra sounden.

Min första EP är ett självporträtt om mig där jag står idag. Ärlig musik och riktiga känslor till en värld som ofta verkar existera endast på ytan.

Lyssna på ”Where Do We Go From Here” här!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login