Sigtuna Brygghus går från dag till natt med öl under temat skogen

Av den 26 juli, 2019

Sigtuna Brygghus har sedan starten 2005, inspirerats av historiska ölstilar blandat med egna lyxiga nytolkningar som gjort stor succé och är idag ett av landets största inom svenskt hantverksöl. Nu har de laborerat igen, denna gången har de låtit två konstformer mötas.

Resultatet blev limiterad öl med skogen som tema. Konstnären Ragnar Persson fick tolka det mytomspunna kring skogen med sin blyertspenna på etiketterna medan bryggeriet tog fram två öl av motsatt karaktär.

“Jag samarbetar sällan med folk, och jag har aldrig jobbat med ett bryggeri förut. Det är kul att se en blyertsteckning på en ölflaska. Det känns inte så vanligt.” säger, Ragnar Persson

”Sigtuna Skogen Dag” är en ljus ale av kryddig och blommig karaktär där färgen av orange kommer från nyponet.”Sigtuna Skogen Natt” är istället en Imperial Porter (8%) med rostad björk och blåbär, som fått symbolisera det mörka underliggande hotet av naturen med skogsbränder som följd.

– Såhär års när vi brygger som mest pratar vi ofta om hur härligt det skulle vara att bara strunta i allt och ge oss ut i skogen istället. Skogen har varit en stor inspiration för oss de senaste åren så därför är det väldigt befriande att göra det här samarbetet och få tolka skogen så som vi ser den framför oss, säger Karl Kusa (bryggare Sigtuna Brygghus).

Sigtuna Skogen finns tillgänglig på Systembolaget.

Dryck | Sigtuna Brygghus går från dag till natt med öl under temat skogen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login