Shout Out Louds och Les Gordons gästar Klubb Mono

Av den 2 april, 2018
Nu gör Shout Out Louds en ny turnévända i Europa, och första stoppet blir på Klubb Mono.

I höstas släppte Shout Out Louds sitt femte album ”Ease My Mind”, som är fylld av varma, melankoliska och eskapistiska indiepoplåtar, som t.ex. ”Paola” och ”Oh Oh” som roterat flitigt på P3. Shout Out Louds uppträdde på Way Out West och drog sedan iväg på en världsturné som tog dem till Tyskland, Schweiz, Österrike, USA och Kanada. Nu gör de en ny turnévända i Europa, och första stoppet blir på Klubb Mono.

Vilket vi så klart är mäkta nöjda över. Shout Out Louds är för oss melodramatisk och charmig indiepop när den är som bäst. De är dessutom ett grymt liveband som turnerat med bl.a. The Strokes och The Magic Numbers. Shout Out Louds har kallats för ett av Sveriges främsta indieband. Välförtjänt, tycker vi, med tanke på vilka låtar de skrivit och antalet gigs de gjort genom åren världen över. Let’s call this the comeback!

Örebros egna indiepopsnören Les Gordons värmer upp innan Shout Out Louds med en unik spelning som uteslutande kommer innehålla låtar från nya albumet ”Going Down The Killer Slope” som släpps dagen innan. Les Gordons spelar skramlig 90-taldoftande pop som har jämförts med bl.a. Brainpool, Popsicle, Mando Diao och The Hives. Les Gordons har spelat både på Live at Heart, Whisky a Go Go i LA men även i Melodifestivalen. De gör helt enkelt vad som faller dem in. Nu tänker de åka med full fart nedför mördarbacken. Det börjar med ett releasegig på Klubb Mono 7 april! 

Kvällens dj:s är Alice och Max från Klubb Nattvard som utlovar klassiska popdängor, pärlor från franskt 60-tal, postpunk, northern soul, men framför allt indiehits av både välkänd och obskyr kaliber.

I vanlig ordning: Konstbunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns vår Monomeny och kvällens öl/vin till bra priser.

Klubb Mono bjuder på en mångfacetterad kväll lördag 7 juni på Örebro Konserthus.

» Mer info här «


Shout Out Louds
Det svenska indierockbandet bildades i Stockholm år 2001. Under deras karriär har de turnerat med band som The Strokes, The Rosebuds och The Magis Numbers. De har släppt fem album, bland annat “Howl Howl Gaff Gaff”, vilket var deras debutalbum år 2003. Det dröjde inte länge innan Shout Out Louds började gå under epitetet Sveriges främsta indieband. Med ett antal omåttligt hyllade släpp under 00-talet blev gruppen en succé både på hemmaplan och utomlands. I höstas släppte Shout Out Louds sitt femte album ”Ease My Mind”, som är fylld av varma, melankoliska och eskapistiska indiepoplåtar, som t.ex. ”Paola” och ”Oh Oh” som roterat flitigt på P3.

“Vi ska vara väldigt glada för att vi har ett band som Shout Out Louds i vårt avlånga land.” (Betyg: 5/5) – NWT

“Med ett smakprov som detta har Shout Out Louds bevisat att de kan klättra tillbaka upp till indietoppen de en gång bestigit.” (Betyg 7/10) – Festivalrykten

Les Gordons
Les Gordons är bandet som gång på gång kastar sig ut i det okända. Efter att ha turnérat land och rike styrde bandet sin resa mot USA och spelningar på bla. legendariska Whisky a Go Go i LA. Året efter ställde bandet upp i tävlingen Svensktoppen nästa med låten ”Need to Feel” och landade en plats i Melodifestivalen 2017 där bandet tävlade med låten ”Bound to Fall”. Ett stort och oväntat steg för bandet. Efter en inblick i ett forum tidigare främmande för bandet släppte man senare samma år singeln ”Let The Music Speak” som är en 90-talsdoftande singel om vad som är viktigt i en bransch där fokuset snarare ligger på streams och sociala medier. Dagen innan Les Gordons kommer till Klubb Mono släpps nya albumet ”Going Down The Killer Slope” som är ett album om just det bandet sysslar med konstant. Att kasta sig ut för ett stup, att chansa, satsa. Att åka med full fart ner för mördarbacken. Les Gordons bryr sig inte om genre, förväntningar eller regler utan gör allt för att vara så svårgreppade och oväntade som möjligt. Den 7 april bjuder bandet in till en unik spelning som uteslutande innehåller låtar från nya albumet.

Dj: Alice & Max (Klubb Nattvard)
Nattvard är stans bredaste smala klubb och har en hög tilltro till örebroarnas kulturella smärttröskel. Denna kväll kan vi förvänta oss klassiska popdängor, pärlor från franskt 60-tal, postpunk, northern soul, men framför allt indiehits av både välkänd och obskyr kaliber.

Konstbunkern
Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

Bananamoon
Jocke på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.


Om Klubb Mono
Mono is the new stereo! Mono är liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login