Shout Out Louds går bakåt i tiden med ny musik

Av den 29 april, 2017

Nu släpper Shout Out Louds nya singeln ”Oh Oh” som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år, singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. Shout Out Louds har gått ”back to basics” för att spela in sitt nya material, det är varm, melankolisk, orädd indie.

”Oh Oh” känns på något sätt som startskottet för det här albumet. Vi kände, efter att vi gjort den, att det enda vi kunde och skulle göra var att fokusera på energin, känslan i allting. Vi ville tillbaka till vårt ursprung, till vår gemenskap och något slags hantverk. Vi påmindes om att vi är ett band som älskar varandra och att spela tillsammans. Resten är rätt oviktigt för oss.

Det har gått fyra år sedan förra albumet ”Optica” släpptes och i höst är det alltså äntligen dags för Shout Out Louds att släppa sitt femte album. Under de fyra år som gått så har familjer bildats, barn har fötts samt att sångaren Adam Olenius släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt album med sitt band Astropol och basisten Ted Malmros släppt musik i duon A Nighthawk. Nu är tiden återigen mogen för att kicka igång Shout Out Louds.

Bandet om processen och singeln:
Producenten Fredrik Swahn gav oss mycket energi och gjorde oss till ett bättre band. Han lyckades till och med göra oss till bättre vänner, hur nu det gick till. Vi hade roligt samtidigt som vi hittade tillbaks till kärnan i alltihop. ”Oh Oh” handlar mycket om att behålla den känslan; att aldrig släppa en dröm.

Nere i en liten källarstudio i Solna har majoriteten av det kommande albumet spelats in med producenten Fredrik Swahn. Han är medlem i bandet The Amazing och har nyligen även jobbat med franska artisten Melody´s Echo Chamber.

Kultur & Musik
Örebrogudien

You must be logged in to post a comment Login