Sherry Darling en ny Svensk whisky

Av den 27 februari, 2017

Bergslagens Destilleri i Örebro släpper 1 mars en ny Svensk single malt whisky på Systembolaget, whiskyn heter ”Sherry Darling” och är den första av 3 i Sherry Darling serien som kommer under våren.

Det är under det nya varumärket Bergslagens Independent Bottler som whiskyn kommer att ges ut och det är, som namnet antyder, en sherryfatslagrad whisky. Whiskyn har mognat på ett antal 50 liters fat under 5 år. Sherry Darling är först ut i Sherry Darling serien som kommer under våren, efterkommande släpp blir en Sherry Darling Lightly Peated och den sista i serien blir Sherry Darling Peated.

Whiskyn släpps 1 mars och finns då på 4 st Systembolag i Örebro samt i beställningssortimentet för övriga landet, ca 600 flaskor kommer släppas. Whiskyn kommer från ett nedlagt svenskt destilleri vars lager Bergslagens Destilleri förvärvade under sommaren 2016. Fatlagret består av hundratals olika fat av olika karaktär och Sherry Darling är en noga utvald blandning av ca; 10 st 50 litersfat.

Det har varit ett spännande arbete att gå igen alla fat och därefter göra iordning det första släppet. Variationen på faten är stor och det kommer att ges ut många spännande utgåvor från oss nu under de närmsta åren, säger VD Mats Lihnell

Patrik Axelsson, Försäljningschef ser en stor efterfrågan på svensk whisky just nu.

Vi får dagligen mail och telefonsamtal från folk som undrar när vi ska släppa vår första whisky och även en del utländska aktörer har hör av sig och vill köpa buteljeringar. Vi gör nu en lokal lansering på Systembolaget vilket innebär att Sherry Darling kommer att finnas på hyllan den 1 mars på 4 butiker i Örebro, vill man vara riktigt säker på att få en flaska så kan man hänga på låset på någon av dem, tipsar Patrik Axelsson slutligen.

Bergslagens Independent Bottler
Sherry Darling, Swedish single malt whisky
Buteljerad med fatstyrka 58% vol
Volym: 50 cl
Pris: 849 SEK
Destillerad av Grythyttan Whisky 2011

Mat & Dryck | Grythyttan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login