SF Bio går över till att göra presentkort i papp

Av den 18 mars, 2018

Som ett av de första företagen i Sverige har SF Bio gått över till att göra sina presentkort i papp, övergången innebär att koldioxidutsläppet blir 97 procent lägre i jämförelse med korten som gjorts i plast.

Då SF Bios presentkort är en av de mest populära julklapparna valde man att smyglansera presentkorten i papp redan i december. Sedan januari finns korten till försäljning hos samtliga SF Bios biografer och övriga återförsäljare. Anna Marcusson, produktchef för Presentkort på SF Bio, berättar:

– När vår kortleverantör MegaCard Nordic presenterade möjligheten att göra våra presentkort i papp och därmed minska miljöpåverkan drastiskt var det en självklarhet för oss att byta.

MegaCard Nordics VD Jonas Arnström berättar vidare:

MegaCard Nordic strävar ständigt efter att ta fram produkter och tjänster som bidrar till en minskad miljöbelastning. Det är därför mycket glädjande att SF Bio, som första kund, väljer att ta steget fullt ut och därigenom minskar användningen av plast med nästan 10 ton per år.

Materialet som används till presentkorten kommer från Iggesunds Bruk i Hälsingland och håller samma tryckkvalité som ett kort i plast men är biologiskt nedbrytbart.

Iggesunds Bruk är ett av de minst klimatpåverkande pappersbruken i världen och drivs nästan enbart med bioenergi. Det tillsammans med att grunden för det vi gör är välskötta svenska skogar innebär att pappret som används för SF Bios presentkort är svårslagen i hållbarhet, säger Johan Granås, hållbarhetsansvarig på Iggesund Paperboard.

SF Bio kommer att fasa ut presentkorten i plast och ersätta hela sortimentet med korten i papp. Sedan en tid tillbaka finns SF Bios presentkort även i digital form som skickas till mottagaren via mms eller e-mail vilket också är ett miljövänligare alternativ.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login