Seniorfestivalen i Örebro

Av den 30 september, 2016

Seniorfestivalen pågår 3–8 oktober och bjuder på ett fullspäckat program med syftet att inspirera till hälsa och livskvalitet för seniorer. Även i år blir det storslagen final på Conventum, med mässa och uppträdanden av bland andra Lill-Babs.

Seniorfestivalen anordnas för sjunde året i rad och veckan bjuder på mängder av programpunkter och möjligheter för dig som är senior!

Mässan invigs 3 oktober
Landshövding Maria Larsson inviger veckan på Stortorget måndag den 3 oktober kl. 12.30, där vi även kommer att bjuda upp till allsång med mera. Efter invigningen blir det mingel på Stora Hotellet, där estradören och sångaren Håkan Isacsson underhåller.

Axplock ur programmet

  • Under veckan kan du besöka vår populära konstutställning, Seniorernas höstsalong i Centrumgården, som förr om åren lockat nära tusen besökare.
  • Seniorfilm på Bio Roxy – tisdag, onsdag och torsdag kl. 14.
  • Biljetterna finns att förköpa på Bio Roxy eller Örebrokompaniet.
  • Besök mässan om betaltjänster på Filmstaden onsdagen kl. 10–15.
  • Seniorvarvet – onsdag, start mellan kl. 10–13.
  • Tipspromenad med kluriga frågor och praktiska övningar med start från Grenadjärvallen. Vi återupprepar förra årets succé musikkrysset. Nyhet för i år är sittdans.
  • Torsdag, på Tegelbruket, uppmärksammas den nationella kampanjen ”Bättre balans” med minimässa, föreläsningar om positivt åldrande med rätt träning och ett besök av Bo Hagström från tittarsuccén ”Solens mat”.

Stor final 8 oktober
Veckan avslutas på lördagen med mässa på Conventum Arena med mängder av utställare. Nytt för i år är föreläsningar och scen med modevisning och gympa. Mässan kommer även att få besök av en trollkarl som minglar runt i mässhallen – det blir magiskt!

Final på Conventum Kongress kl.16.30. Daniel Hammargren Jansson, programdirektör Social välfärd, Örebro kommun, är avslutningstalare. Lili Öst kommer med en musikalisk föreläsning. Kisa-Seniorit dansar och Lill-Babs bjuder på show.

Du hittar fullständigt program på orebro.se/seniorfestivalen

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login