Semester i vinparadiset – 5 tips inför ditt besök i Toscana

Av den 19 februari, 2019

Att möta våren i Toscana är det många som drömmer om. Men, hur gör man för att semestern ska överträffa drömmen? Vi har listat fem smarta tips för en resa utöver det vanliga.

1. Hyr bil
Med en bil tar ni er runt på bästa sätt bland byar, vingårdar och städer och ni är inte begränsade i valet av sevärdheter att besöka. Det finns prisvärda möjligheter att hyra bil på flygplatsen både i Pisa, Florens och Rom. Ett tips är att till exempel flyga till Pisa, hyra bil där bila genom Toscana, flyga hem från Florens och lämna bilen där.

2. Ta hjälp av lokalbefolkningen
De som bor i området är de som bäst kan visa er runt. Italienare är kanske inte kända för att älska att prata engelska, men det de förlorar i språkkunskaper tar de igen i hjälpsamhet och kroppsspråk. Var inte rädd för att fråga om alltifrån favoritrestaurang till bästa vägen till närmsta vingård.

3. Bo på vingård
Att bo mitt ibland grönskande vinrankor och hantverket som ligger bakom en flaska vin gör semestern inte bara härlig utan även lärorik. Många vingårdar har så kallad agriturismo-verksamhet vilket innebär boende, restaurang och egen odling av oliver, druvor eller andra frukter och grönsaker. Terreno är en vingård i den lilla byn Greve mitt i det prestigefulla vindistriktet Chianti Classico. Här finns flertalet lanthus för uthyrning, möjlighet till inblick i gårdens verksamhet, vinprovning och restaurang.

4. Blanda stad och landsbygd
Att köra runt på slingriga vägar bland cypresser och kullar är underbart men i Toscana finns även vackra städer. Konst och kulturstaden Florens, medeltidsstaden Siena och Pisa med sitt lutande torn är några städer att inte missa.

5. Planera in frihet
Att vara påläst och att ha en bra plan för resan är bra men ännu bättre är om den även innefattar frihet. Inget är så kul som att gå runt i en stad eller köra runt på landsbygden utan ett specifikt mål i sikte. Det är oftast då som man upplever de mest oväntade sakerna som sedan blir till minnen för livet.

Resa | Toscana
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login