Second hand-modevisning och ”upcycling” på lördag på Stortorget

Av den 3 oktober, 2018

På lördag 6 oktober ordnar Örebro kommun, tillsammans med föreningarna på Åternyttan, en minimässa om återbruk och second hand på Stortorget. Det blir bland annat modevisning med elever från Drottning Blankas gymnasieskola, och workshop där man får prova på att ”upcycla” second hand grejer.

Program
Under dagen är Magnus Sjögren konferencier och det kommer finnas en DJ på plats som spelar musik. Man kan testa ”upcycling” i ett tält och göra om saker som finns på plats (det är gratis).
Föreningarna kommer även att sälja fin second hand i tälten.

Kl. 11 Invigning och sång med Magnus Sjögren.

Kl. 11.30 Finalisternas skapelser i Klimatsmart vardags ”upcycle”-tävling visas upp. Publiken får rösta på sina favoriter.

Kl. 12.20-12.40 Live musik med avantgarde pop-bandet Mother Mink.

Kl. 13 Modevisning. Elever från Drottning Blankas gymnasieskola visar second hand-kläder.

Kl. 14.30 Prisutdelning till vinnarna som juryn och publiken valt i Klimatsmart vardags ”upcycle”-tävling.

Inspirera till hållbar konsumtion
Minimässan ”Grön lördag – en heldag med Åternyttan” arrangeras av Örebro kommun i samarbete med Röda Korset, Stadsmissionen, Myrorna, Ge för livet, Emmaus Åkvarn, Reform, Drottning Blankas gymnasieskola, Fritidsbanken, Tekniska kvarn, Naturskyddsföreningen i Örebro och Medveten konsumtion.

Vi vill tillsammans inspirera till mer hållbar konsumtion och få fler att se värdet i sakerna som redan finns. Genom Åternyttan kan vi få sakerna att leva ett varv till!

Lördag 5 oktober blir det second hand-modevisning och upcycling på Stortorget.

» Mer info här «

Mode & Skönhet | Stortorget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login