Se film utomhus i augusti

Av den 17 juli, 2019

En populär sommaraktivitet är att se film utomhus. I parker, på torg, badstränder med mera samlas sommarsverige för att se film tillsammans. Har du inte sett film under stjärnorna än så är det hög tid för det. 

– Vi har haft ett högt tryck på beställningar av film utomhus i sommar, vilket är jätteroligt. Det är så härligt att filmer får leva kvar efter de har gått på bio och att de då visas i en ny miljö som kan ge ytterligare en känsla till filmen. De populäraste filmerna i år är A star is born och Mamma Mia: here we go again, två musikaliska filmer som går hem hos alla. – Jenny Wallheimer, filmkonsulent på Swedish Film

I många länder anordnas utomhusvisningar året om. I Sverige är det på sommaren som aktiviteten verkligen går att avnjutas, så det gäller att passa på. Augusti är en bra månad för att se film ute kvällstid då det är lite mörkare, vilket skapar en riktigt mysig filmkänsla.

För att få anordna en filmvisning utanför det privata hemmet och biografen behövs institutionella rättigheter. Vilka rättigheter som gäller för just utomhusvisning skiljer sig åt beroende på vilket filmbolag som står bakom filmen. För att ta reda på vad som gäller kontakta Swedish Film.

Det ordnas utomhusvisningar i Örebro i Augusti månad, mer information kommer!

Film | Se film utomhus i augusti
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login