Profilen – Sara Cavretti en spontan tjej med idrottsliga framgångar

Av den 10 september, 2017

Sara Cavertti är en idrottstjej som kanske mest är känd för Örebroarna genom sitt engagemang i Örebro Volley där hon var med och tog SM-brons förra året.

Men Sara är också en framgångsrik beachvolleybollspelare, och utsågs förra året till årets genombrott i svensk beachvolleyboll.

Jag stämde träff med Sara på vårt kontor för en intervju.

Välkommen Sara!
Tack så mycket, kul att vara här.

Vi sätter igång direkt.

Namn?
Sara Cavretti.

Ålder?
27 år.

Bor?
– I en lägenhet i Almby.

Familj?
– Jag har ju mamma, pappa och två syskon samt sambo.

Yrke?
– Jag är nybliven företagsekonom, men har valt att ägna sommaren åt beachvolleybollen innan jag skaffar ett jobb.

Vad är det bästa med Örebro?
– Det är nog att man kan cykla över allt.

Då går vi på en av de tyngre frågorna.

Vem är Sara?
– En ganska driven person som gillar när det händer saker och är väldigt nyfiken, jag är ganska spontan så det är därför som det mesta kan hända när jag är med och mina vänner brukar säga att jag är ganska oberäknelig.

– Jag är född på landet utanför Örebro och har gått på Karro på naturvetenskaplig linje under gymnasiet, efter gymnasiet åkte jag till Norge för att jobba och tjäna pengar, det blev en del hetsjobbande för att få ihop pengar till resor och sådant.

– Jag har också ett väldigt stort skidintresse så jag har även jobbat som skidinstruktör under tre säsonger i Sälen.

Vad brinner du för?
– Oj det är väldigt mycket det, men jag brinner för människor överlag, kulturer och möten skulle jag vilja säga. Idrott har också varit en stor passion i hela mitt liv precis som att resa.

Kan du berätta om ditt volleybollintresse och var det kommer från.
– Mitt hjärta ligger från början i beachvolleybollen. Vi har en sommarstuga i Sölvesborg i Blekinge där hela min jättestora släkt också har flera stugor. Där fanns det ett volleybollnät som vi brukade spela mycket vid, men det var ju tio mot tio och allmänt kaos.

– Det var där någonstans som jag hittade beachvolleybollen i alla fal, jag höll även på med friidrott i tio år så det är det som tagit upp min tid och passion när det gäller idrott men märkte allt eftersom att jag verkligen är en lagspelare.

– I friidrotten är man ganska ensam och utsatt, men jag minns när man sprang stafett vilken härlig känsla det var att vinna tillsammans jämfört med att stå där ensam på prispallen. Det var i den här vevan jag hittade beachvolleybollklubben i Örebro, jag började hänga där och blev helt såld.

– Jag funderade under den här tiden på att läsa vidare samtidigt som jag blev lite nyfiken på inomhusvolleyboll och här i stan fanns det både utbildning och ett bra volleyboll lag, så jag tänkte att jag pluggar lite och spelar med Örebro Volley under tiden för att se vad som händer och om jag gillade sporten, det gjorde jag.

– Då blev det inte bara en termin i skolan utan fyra år istället, det var alltså så jag hamnade i volleybollsvängen.

Har du bara spelat för Örebro eller finns det andra lag?
– Det är bara Örebro jag spelat för. I början var det mer som ett komplement till beachvolleybollen, jag bodde i Örebro och här kan man inte träna beachvolleyboll året runt vilket man kan i vissa städer i Sverige. Där de har beachvolleybollhallar.

– Men inomhusvolleybollen blev mycket mer än bara ett komplement då jag verkligen började gilla sporten och den kraft man har tillsammans, det är sådan glädje och samarbete att jag började älska den sporten också.

Det har ju gått ganska bra för er i volleybollen.
– Ja faktiskt, vi har jobbat upp det.

Vilken motgång har format dig mest?
– Jag har haft en trygg och bra barndom, men vi drabbades av missbruk i familjen och det har gjort att jag tagit mycket mer ansvar än vad jag antagligen annars skulle ha gjort.

– Det är speciellt att leva med missbruk i familjen under i princip hela sin uppväxt och man blir tvungen att ta tag i saker som andra ungdomar gör på samma sätt, detta är dock inte enbart negativt för man växer av det som person.

Vilken är din största framgång?
– Så här över lag tycker jag att jag lyckats ganska bra med att vara en bra vän, men annars får jag nog ändå säga mina idrottsliga framgångar. Jag vann SM-guld i stafett när jag var 17, och så har jag ett SM-silver med Örebro Volley.

– Det är dock i beachvolleybollen som jag nått mycket framgångar tycker jag, förra året blev jag utsedd till årets genombrott i svensk beachvolleyboll.

Snabbfrågor

Stjärntecken?
– Vädur.

Förebild?
– Min syster och andra personer som vågar göra vad de vill.

Resmål?
– Italien.

Film?
– Forrest Gump.

Musik?
– Tracy Chapman.

Restaurang i Örebro?
– Coco Thai.

Bar i Örebro?
– Stora Örebro.

Färg?
– Blå.

Dryck?
– Väldigt bubbligt bubbelvatten eller öl.

Mat?
– Italienskt.

Vad gör du helst när du inte jobbar/idrottar?
– Då har jag skrattfest med mina kompisar.

Då får jag tacka för pratstunden och önska dig lycka till framöver.
– Tackar.

Karl-Johan Sandberg, Profilen | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login