Sannex med Nashvilledoftande albumet Crossroads

Av den 18 april, 2018

Sannex sångare och frontman Andreas Olsson har varit i Nashville vid flera tillfällen det senaste halvåret, skrivit låtar och förberett producent och musiker på att hela bandet kommer och spelar in det nya låtmaterialet. ”Nu är vi hemma igen och kan knappt vänta på att få släppa låtarna”, säger sångaren.

Albumet spelades in i två etapper. Sex låtar har producerats av Joe West, som tidigare arbetat med artister som Keith Urban, Emmylou Harris, Justin Timberlake, Toby Keith med flera. Andreas Olsson har även skrivit låtar till albumet tillsammans med Joe och Jason Matthews som gjort hits med artister som Luke Bryan, Garth Brooks och Chris Young.

Den andra delen av albumet har spelats in i Sverige med producenten Amir Aly som ligger bakom samtliga av Jill Johnsons album. Bland låtskrivarna finns Per Gessle och bland textförfattarna Camilla Läckberg!

Tidigare i våras kom singeln Heartaches & Highways som sedan releasen ligger stadigt placerad på P4 spellista! Dessutom framförde de låten i både Bingolotto och Go´Kväll.

Sannex kontrakterades nyligen av det internationella bolaget BMG och vill nu visa Musiksverige och resten av världen att modern countrymusik faktiskt kan vara sprunget ur en svensk dansbandskontext, vilket deras befintliga publik naturligtvis redan vet!

Sannex kommer den 15 maj med Nashvilledoftande albumet Crossroads!

Lyssna på Sannex här »

Sannex består av:

  • Andreas Olsson, sångare, gitarrist, låtskrivare och kreativ motor i bandet.
  • Patrich Rundström, piano och kör
  • Micke Norsten, trummor och kör
  • Jon-Emil Oscarsson, bas och kör

Kort Sannex-historik:

  • Sannex startade 1977 som ett skolprojekt och tio år senare började de spela på heltid.
  • 1991 fick bandet sin första hit med ”vem slår ditt hjärta för” och senare med låten ”kvällen är över”
  • 2007 tillkom den unge, drivne sångaren och numera frontmannen Andreas Olsson med en tydlig kompass mot toppen!
  • 2013 tog Andreas även över bandnamnet och sedan dess har de bland annat vunnit Manifestpriset, fem Guldklavar (!!) och en Grammis!

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login