Sångare från 18 lokala körer i Star for Life-konsert i Lindesberg

Av den 14 september, 2019

Uppåt 300-400 sångare från 18 (!) körer i Lindesberg medverkar i ”Star for Life in Concert” – en musikupplevelse för alla åldrar med artister från Sverige och Sydafrika fredag 18 oktober i Lindesberg Arena.

Medverkar gör Triple & Touch, den sydafrikanska artisten Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa med Sonja Aldén som gästartist.

På konserten deltar även uppåt 300-400 körsångare från dessa körer i Lindesberg: Manskören Harmoni, Damkören Akvileja, Nora Bergslags kammarkör, Kyrkokören, LéKören, delar av Andra Ord och Cantus Novus samt skolkörer från Lindeskolans estetiska program, Stadsskogsskolan, Brotorpsskolan, Kristinaskolan, Björkhagaskolan, Vedevågsskolan, Fröviskolan, Ekbackens skola, Storåskolan och Kulturskolan Garnalias körer Voices och Sing It.

Sedan 2006 har Star for Lifes musikambassadörer Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch, tillsammans med sydafrikanska ungdomar och coacher, genomfört konserter och galor i hela Sverige för att sprida kunskap om Star for Lifes arbete i södra Afrika. Över 60.000 svenska ungdomar har under de senaste åren medverkat i dessa konserter.

Star for Life in Concert är en storslagen konsert där ungdomar från Sverige sjunger tillsammans med artisterna Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och sydafrikanska ungdomar i kören Star Choir South Africa. En färgsprakande musikgala där tolerans, kärlek och hopp står i fokus. Gästartist under höstens konserter är den folkkära sångerskan och låtskrivaren Sonja Aldén.

Star for Life använder musiken som ett viktigt instrument för att sprida kunskap och information om hiv och aids i södra Afrika. I Sverige använder vi musiken för att informera om situationen i Sydafrika och Namibia och för att samla in pengar till våra program i mottagarländerna. Vi arbetar mycket med svenska ungdomar på grundskolor och gymnasieskolor runt om i landet.
För att ungdomar från Sverige och Afrika ska möta varandra och arbeta tillsammans med musiken kommer vår sydafrikanska kör, Star Choir South Africa, upp och deltar i det musikaliska mötet.

Samarbetet mellan Star for Life och svenska skolor har sedan 2011 lett till olika konsertturnéer med ekonomiskt bidrag från våra sponsorer med bland annat Svenska PostkodLotteriet, Nordea Private Banking och Skandia i täten.

Årets turné är fortsättningen på den musikaliska resa som redan har setts av 100 000 människor runt om i Sverige, där Star for Life och Triple & Touch har samlat ihop ungdomar från Sverige och Sydafrika som tillsammans skapar en oförglömlig musikupplevelse. Tusentals svenska ungdomar och konsertbesökare kommer att medverka på de olika konserterna runt om i Sverige, och du är kanske en av dem!

Genom att köpa biljett till konserten så stöttar du Star for Lifes arbete i södra Afrika.

» Mer info här «

Musik | Sångare från 18 lokala körer i Star for Life-konsert i Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login