Sanchez-Le Guédard Special Club 2012 modern champagne av hög klass

Av den 19 augusti, 2019

Familjen Sanchez-Le Guédard är vinmakare och bosatta sedan flera generationer i byn Cumières i Marne, strax väster om Epernay. Som såväl odlare som vinmakare anser de att deras dagliga arbete är mer än ett arbete, det är en passion.

År 2012 beslutade de att ställa om till ekologiskt jordbruk på sina fem hektar som är fördelade mellan Marnedalen, Côte des Blancs och Reims. Från att ha börjat med 5% av odlingsarealen som test var den ekologiska produktionen år 2016 60 %.

Sanchez-Le Guédard Special Club 2012 är en “blanc de noirs”, gjord på 100 % Pinot Noir. Vinet är Premier Cru och alla druvor kommer från vingården Clos Saint Hélène i Cumières. Doften är fruktig med friska toner av röda bär, rött äpple och grapefrukt. Denna torra Champagnen har en frisk och lätt utvecklad smak med inslag av rött äpple, rostat bröd, toffee, svarta vinbär och grapefrukt. Syran är fint balanserad och här ryms också en viss krämighet och ett långt, fint avslut.

Sanchez-Le Guédard Special Club 2012
På Systembolaget: 2019-08-16
Artikelnummer: 9703301
Pris: 529 kr

OmClub Trésor de Champagne och Special Club
Sanchez-Le Guédard är en av de senaste medlemmarna i Club Trésor de Champagne som bildades 1971. Då gick ett antal små odlare samman i föreningen för att kunna visa upp små odlares individualitet och tillsammans kunna utmana de större champagnehusen. Genom Club Trésor de Champagne marknadsförs det bästa varje odlare kan erbjuda. En Special Club-cuveé är alltid årgångsbetecknad och görs enbart på druvor från vinmakarnas egna odlingar. Vinerna bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och endast de cuvéer som godkänns genom alla tester får säljas med Special Club angivet på etiketten. Idag har Club Trésor de Champagne 27 medlemmar.

Dryck | Sanchez-Le Guédard Special Club 2012 modern champagne av hög klass
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login