Samyang lanserar ljusstarkt autofokusobjektiv för Canon

Av den 23 juni, 2018

Samyang lanserar sitt första 85mm f/1.4 porträtt-tele med autofokus. Ett kompakt, lätt och väderskyddat objektiv för Canons fullformatskameror.

Nya Samyang AF 85mm f/1.4 EF erbjuder hög prestanda i en liten men tålig förpackning. Det här är objektivet för dig som är Canon-fotograf och älskar att ta porträtt med vacker bokeh i bakgrunden men ogärna släpar på onödigt tunga och skrymmande prylar i kameraväskan. Vikten är endast 485 gram och längden 72 mm. Den optiska konstruktionen är framtagen för att matcha de mest högupplösta DSLR-kamerorna med fullformatssensor, men objektivet fungerar även utmärkt på Canon-modeller med APS-C-sensor.

Uppgraderad AF-motor
För att ge så snabb, exakt och tyst autofokus som möjligt har Samyang använt sin nya, uppgraderade autofokusmotor Dual LSM (Linear Supersonic Motor). Fokuseringen sker också internt, endast en enda lins förflyttas, vilket innebär att objektivets längd förblir densamma oavsett fokusavstånd. Vill man hellre fokusera manuellt har objektivet en lättåtkomlig AF/MF-omkopplare och en bred, greppvänlig fokusring.

Bländaren är elektroniskt styrd vilket innebär att man kan använda alla exponerings- och ljusmätningsmetoder kameran har att erbjuda.

Optik för snygg oskärpa
Samyang AF 85mm f/1.4 EF må vara litet och lätt men innanför det vädertätade höljet ryms 9 linselement indelade i 7 grupper. I konstruktionen ingår ett hybridasfäriskt linselement som säkerställer att objektivet levererar maximal skärpa även vid de största bländaröppningarna, som ofta används hos ett objektiv för porträttfotografering.

Samyangs avancerade flerlagers antireflexbehandling UMC (Ultra Multi Coating), säkerställer att bilderna får hög kontrast och briljans samt neutral färgåtergivning. Ett medföljande motljusskydd kan också användas för att minska risken för uppkomsten av reflexer vid starkt sidoljus. Bländaren har 9 lameller, vilket hjälper till att ge mjuk och behaglig teckning av oskarpa delar i bilden.

Pris och leverans
Objektivet börjar levereras under juli månad.
Samyang AF 85mm f/1.4 Canon EF, cirkapris: 6,899:- kronor (inkl. moms).

Sammanfattning viktiga egenskaper
Ljusstarkt 85mm objektiv med Canon-fattning (fullformat)
Snabb och tyst autofokus samt autoexponering
Mjuk och vacker bokeh (oskärpeteckning)
Hög skärpa och upplösning
Kompakt och lätt – endast 485 gram
Väderskyddad konstruktion
77 mm filterdiameter

Specifikationer
Brännvidd: 85 mm
Ljusstyrka: 1.4
Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
Objektivfattning: Canon EF
Fokusering: Autofokus
Bildstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 9 linser/ 7 grupper
Minsta bländare: 16
Närgräns: 90 cm
Maximal förstoring: 0.11x (skala 1:9)
Antal bländarlameller: 9
Filterdiameter: 77 mm
Längd: 72 mm
Diameter: 88 mm
Vikt: 485 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login