Samsung presenterar Galaxy Note10 och Note10+

Av den 8 augusti, 2019

Samsungs kraftfullaste telefon någonsin kommer för första gången i två storlekar: Galaxy Note10+ för dem som vill ha både maximal kraft och skärmyta och Note10 som ger användare en kraftfull mobil, fullmatad med de senaste funktionerna i ett kompaktare format.

Båda modellerna erbjuder en förbättrad S Pen med rörelsesensor och förmåga att förvandla handskrift till text, samt funktioner i proffsklass för foto och video. Galaxy Note10+ har fyra kameror, varav en ny kamera som mäter djup och gör det möjligt för användaren att skapa innehåll med fantastisk bokeh-effekt.

Stockholm, 7 augusti 2019 – Samsung presenterar ikväll nyheter inom Note-serien – i två storlekar. Galaxy Note10 och Note10+ är Samsungs mest kraftfulla och kreativa Galaxy Note någonsin. Båda har en ergonomisk och tunn design med mjukt rundade kanter, en skärm som täcker nästan hela mobilens framsida och kommer i färgerna Aura Glow och Aura Black.

– Galaxy Note10 och Note10+ utmanar vad som ryms i begreppet mobiltelefon och är framtagna för de högpresterande som ställer de absolut högsta kraven för såväl produktivitet som underhållning. Vi är nu stolta över att lansera vår mest kraftfulla processor, största skärm, bästa kamera-teknik samt vår mest batterieffektiva mobiltelefon hittills, Vi är även väldigt nöjda med att kunna presentera Note10 i två storleksformat, så att även de som värdesätter en mer kompakt design får ta del av Note-seriens tekniska innovationer och kraft, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Prestanda i en klass för sig
Hög prestanda och ett mer kraftfullt och intelligent batteri gör Galaxy Note10 och Note10+ optimal som enhet för spel- och underhållning, en mobil arbetsstation eller som ett foto- och videoredigeringsverktyg. Det kraftfulla batteriet räcker längre tack vare att telefonen lär sig hur den vanligtvis används och kan spara ström genom att stänga av funktioner som inte används. Genom supersnabbladdning räcker 30 minuters laddningstid för att Galaxy Note10+ ska räcka en hel dag[1] och med trådlös batteridelning kan användare även ladda andra Galaxy-telefoner och enheter så som Galaxy Buds, Galaxy Watch och andra QI-baserade enheter

Båda modellerna är också utrustade med WiFi6 som ger stabilare mottagning och upp till 20 procent snabbare anslutning i miljöer med flera konkurrerande WiFi-nät, vilket ger mindre lagg och en bättre upplevelse vid surf, streaming och spel.

Skärmen på Galaxy Note10+ är en 6,8” Wide Quad HD+ Dynamic AMOLED med ett anpassat användargränssnitt som gör det smidigt att använda telefonen även med en hand. Galaxy Note10 har en 6,3” Full HD+ Dynamic AMOLED. Båda modellernas skärmar är i formatet 19:9 som inte bara gör filmer rättvisa, utan också gör det enklare att arbeta med flera program samtidigt. Med Eye Comfort display reduceras blått ljus utan att påverka färgkvaliteten, för en behagligare tittarupplevelse.

Smartare S Pen med rörelsesensor
Galaxy Note10 och Note10+ kommer med en förbättrad version av det kreativa verktyget S Pen med BLE (Bluetooth Low Energy) som gör att den kan användas bland annat för att styra presentationer eller som fjärrkontroll till kameran. Nu kan användarens handskrivna anteckningar smidigt omvandlas till digital text för enklare redigering och delning. Texter kan exporteras till olika program så som Microsoft Word.

Förutom att anteckna direkt på låst skärm eller skapa illustrationer har S Pen till Galaxy Note10 och Note10+ en ny rörelsesensor som genom S Pen Air actions gör det möjligt att utföra kommandon eller styra spel genom rörelser med pennan. S Pen har ett helt nytt lithium-titanbatteri där 6 minuters laddning (sker automatiskt i telefonen) ger 10 timmars batteritid i standby-läge,vilket gör att användare inte behöver sätta tillbaka S Pen lika ofta för laddning.

Foto och video i proffsklass
Nya Galaxy Note10 och Note10+ tar ett stort steg framåt för alla som fotar och filmar. Bildstabiliseringen har utvecklats för att ge stabila bilder och filmer. Genom nattläget ”Night Mode” kan användare även ta högkvalitativa bilder i sämre ljusförhållanden – vare sig det är en sen middag, på konsert eller för att fånga solnedgången. Läget finns även till frontkameran för att ta klara selfies även i mörkare miljöer. Båda modellerna har en 10MP frontkamera med ett minimalt kamerahål för att ge displayen så stor yta som möjligt.

När det kommer till huvudkameror så har Galaxy Note10 en trippelkamera med ultravidvinkel-, vidvinkel- och teleobjektiv. Galaxy Note10+ har utöver de tre kamerorna även en helt ny kamera som mäter djup (DepthVision, VGA). Det gör det bland annat möjligt att filma med bokeh-effekt (kort skärpedjup) och även göra egna 3D-renderingar med hjälp av appen 3D Scanner. Den har även Time-Of-Flight-funktionalitet vilket betyder att kameran kan mäta avstånd och mått, till exempel för att se om en möbel passar i hemmet.

En ny funktion med Galaxy Note10 och Note10+ är också Audio Zoom, där mobilens tre mikrofoner gör det möjligt att zooma in ljudet för att skapa ännu större närvarokänsla i filmer.

Med krafterna i kamerorna hos de nya Galaxy Note-modellerna kombinerat med ny redigeringsmjukvara och precisionen hos S Pen har redigering av video och foto i telefonen aldrig varit smidigare. Video Editor och Adobe Rush är integrerade med S Pen och gör telefonen till ett sofistikerat och professionellt redigeringsverktyg.

Samsung ekosystem
För Galaxy Note10 och Note10+ har Samsung DeX förbättrats ytterligare. Med en USB-adapter kan användare smidigt koppla sin Galaxy Note10 till en dator och kan arbeta med mobil och dator parallellt på samma skärm. Användaren kan på så sätt nyttja både mobilens appar och datorns program och enkelt flytta filer mellan dator och mobil.

Galaxy Note10 och Note10+ har ett stort internminne, är vatten- och dammtålig enligt IP68[2] och har ljud optimerat av AKG. Säkerhetsplattformen Samsung Knox skyddar enhetens innehåll tillsammans med fingeravtrycksläsare i skärmen och ansiktsigenkänning. Självklart fungerar Galaxy Note10 och Note10+ med Samsung Pay så att användare kan betala enkelt och säkert med kort utan att ta fram plånboken.

Galaxy Note10 och Galaxy Note10+ kommer att finnas tillgängliga i färgerna Aura Glow och Aura Black från och med 23 augusti med ett rekommenderat pris på 10 790 SEK för Galaxy Note10, 12 490 SEK för Galaxy Note10+ (256GB) och 13 590 SEK för Galaxy Note10+ (512GB).

Prylar | Samsung presenterar Galaxy Note10 och Note10+
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login