Samarbete skapar en unik kulturell mötesplats

Av den 29 augusti, 2018

Rosengrens skafferi och Örebro länsteater samarbetar för att skapa en ny kulturell mötesplats på Örebro Teater.

”En teaterupplevelse är mer än bara föreställningen som spelas. Teatern ska också ska vara en plats för umgänge och samtal mellan människor. När vi nu får en restaurang så möjliggör det ett mycket mer levande teaterhus med lunchteater, soppteater, samtalskvällar, sångaftnar och mycket annat. Det känns fantastiskt att äntligen kunna erbjuda Örebropubliken detta!”, säger Rikard Lekander, nytillträdd konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Samarbetet mellan Rosengrens skafferi och Örebro länsteater innebär en merupplevelse för teaterbesökarna då de kan äta i samband med teaterbesöket, Rosengrens är mycket glada att också kunna fortsätta servera sin vegetariska och kravmärkta lunchbuffé på Örebro Teater, med sitt vackra läge vid Svartån.

Nu kommer tre eldsjälar att nysatsa på Örebro Teater:

  • Margareta Rosengren (VD) har tidigare drivit Rosengrens Skafferi på Örebro läns museum.
  • Åsa Sandholm (kökschef) har arbetat i Örebro kommun som kostchef i många år. Åsa har arbetat med mat under hela sitt liv och brinner för mat och klimatfrågor.
  • Holly Linton (restaurangchef) har arbetar vid Livin hotell och var den som startade upp deras populära soppluncher. Holly kommer från USA, är en kreativ själ som tidigare arbetat inom många olika branscher och är också utbildad inom kostymdesign.

Förutom att teaterns egna lokaler utvecklas kommer även Teaterplan att omgestaltas med målet att utvecklas till en livfull, tillgänglig och inbjudande mötesplats – ett arbete som Örebro kommun driver.

Kultur & Musik | Örebro Teater
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login