Sallad & levererar högklassiga sallader i Saluhallen

Av den 24 mars, 2020

Restaurangen Sallad & håller till i Örebro Saluhall och serverar sallader samt en hel del annat tillverkat från grunden.

Jag träffar Frida och Micke som äger Sallad & i Saluhallen för en pratstund.

Berätta lite om Sallad &.
– Vi har funnits i Örebro Saluhall i cirka ett och ett halvt år nu och man kan säga att vi har börjat hitta rätt med vårt sortiment men det är något som vi så klart utvecklar hela tiden, säger Micke. Man kan säga att &-et har fått jobba mer nu då vi börjat servera bakpotatis, soppor och så har vi fått en stor fika del. Även praliner har blivit populärt då det kompletterar det övriga utbudet i Saluhallen.

Gör allt från grunden.
– Något jag skulle vilja poängtera är att vi gör allt från grunden vilket medför att vi har full koll på innehållet i alla delar av våra produkter, detta är så klart bra för alla som har någon allergi, går på diet eller är tillexempel vegan då vi alltid kan deklarera innehållet exakt, säger Micke.

Kan man beställa hem mat också?
– Ja vi samarbetar med Volt för hemkörning av vårt restaurangsortiment, men sen jobbar vi också mycket mot företag där vissa abonnerar på mat från oss där vi åker ut och levererar maten samt fyller upp deras kylar. Vi jobbar också med catering där vi kan tillgodose de flesta önskemål som kan komma, säger Frida.

Berätta lite mer om ert utbud förutom sallader
– Salladerna är ju så klart vår huvudprodukt men vi har för den här lite kallare årstiden valt att ha en hel del varma rätter också. Till exempel har vi en varm biff sallad med varma nudlar och varm biff, vi har även en Chevré sallad där vi grillar osten så den ligger som en varm krona på salladen och gör det hela till en helt annan grej, sen har vi även toast, veckans soppa som serveras med ett varmt bröd, säger Micke.

– Jag vill också påpeka att även sopporna och rörorna till den bakade potatisen gör vi från grunden med bra råvaror, säger Frida.

– Mycket av det vi gör är också laktosfritt, inte allt men jag kan nog säga det mesta, fortsätter Micke.

– Det finns också juicer och smoothies vilka alltid är färskpressade. Vi har en mångårig erfarenhet från juicebranschen så vi vet hur man gör en riktigt bra juice och smoothies. Sen tycker vi att dessa passar bra till en sallad så vi har ett bra lunchpris på en sallad med en Juice eller smoothies, säger Frida.

Era sallader är något dyrare än en standard sallad (en sallad kostar från 109 kronor)

– Ja, men man skall inte blanda ihop dem med en ”vanlig” pizzeriasallad. Vi tillverkar som sagt alla tillbehören från grunden och ser till att det är högsta kvalité på råvarorna, till exempel så har vi svenskt kött och kyckling i våra sallader, säger Frida


Jag fick möjlighet att prova några sallader och här följer min bedömning av dem.

Till att börja med så tycker vi att det är väl tilltagna sallader som för oss räckte till två måltider.

Kyckling & Cashew sallad (pris 115 kronor)
Salladen var vackert upplagd och mycket välbalanserad så att smakerna kom fram samt ordentligt med kyckling. Matig då den innehöll pasta.

Betyg:

——————————————

Lax & avokadosallad (pris 115 kronor)
Mycket saftig och god lax även här i väl tilltagen mängd, mycket bra smakkombinationer. Svartriset passade mycket bra till.

Betyg:

——————————————

Biffsallad
Denna sallad stack ut på det sättet att biffen och nudlarna i den var varma. Mycket bra sallad med ett extra sting från chilimajonnäsen.

Betyg:

——————————————

Så vi får hålla med om att Sallad & kanske är Örebros bästa salladsrestaurang som är väl värd ett besök och kanske särskilt om du är vegan även om det inte ser ut så i vår recension.

Karl-Johan Sandberg, Mat | Sallad & leverera högklassiga sallader i Saluhallen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login