Säljstart för Huawei Mate Xs i Sverige

Av den 13 mars, 2020

Nu är det säljstart för Huaweis nya vikbara mobil Mate Xs i Sverige. Det är första gången som Huawei lanserar och säljer en vikbar mobil på den svenska marknaden. Nya Huawei Mate Xs är fylld med den senaste tekniken, levererar en kraftfull prestanda och en sömlös användarupplevelse i såväl mobil- som surfplatteläge.

 – För vår del är det mycket spännande att kunna lansera Mate Xs i Sverige. Vi har en stark tradition av att ligga i absoluta framkant och erbjuda det senaste och mest innovativa som mobilmarknaden har att erbjuda. Vi vet också att den svenska marknaden uppskattar innovation och kvalitet så därför är det extra roligt att kunna lansera Mate Xs här, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Mate Xs hopfällbara skärm är gjord av det extremt motståndskraftiga materialet polyimid, i det här fallet polyimid anpassat för rymdindustrin, där två lager limmats ihop med ett optiskt klart lim. Den unika lösningen gör bildkvalitet, färgmättnad och ljusstyrka utmärkt samtidigt som skärmen har hög hållbarhet. I uppvikt läge är skärmen 8 tums och i hopfällt läge är Huawei Mate Xs en kraftfull dubbel-skärms mobil med 6,6 tums huvudskärm och en 6,38 tums andraskärm.

Den stora skärmen görs möjlig med en mekanisk gångjärnsdesign kallad Falcon-Wing. Huaweis Falcon-Wing-teknik innehåller mer än 100 olika delar som verkar för att övergången mellan de två skärmlägena ska ske så sömlöst som det bara går. Själva gångjärnet är förbättrat och gjort av en zirkoniumbaserad metall som gör det mycket starkare och mer hållbart.

Huawei Mate Xs är utrustad med en SuperSensing trippel-kamera, som består av en 40 megapixels SuperSensing kamera, en 16 megapixels ultra-vidvinkelkamera, en 8 megapixels telefotokamera och en 3D Depth Sensing-kamera. Kamerasystemet stödjer en kombination av OIS och AI bildstabilisering för superstadig fotografering och en upp till 30 gångers hybridzoom. Systemet stödjer också ISO 204800 som gör det möjligt att ta högkvalitativa bilder i väldigt mörka miljöer. Huawei Mate Xs revolutionerar också selfiekategorin då användaren kan använda sig av hela kamerasystemet för att ta selfies.

Huawei Mate Xs är den första modellen som lanseras med ett uppgraderat Huawei AppGallery i Sverige. Huaweis AppGallery har funnits med i Huaweis mobiltelefoner en längre tid och har i dagsläget cirka 570 miljoner användare globalt.

Pris och tillgänglighet
Huawei Mate Xs finns redo att förbokas från och med den 12 mars kl 15:00. Leveranser kommer att ske från mitten av april. Huawei Mate Xs kommer att kunna köpas hos Elgiganten och mobiloperatören 3. Rekommenderat cirkapris är 25 990 SEK.

Business | Säljstart för Huawei Mate Xs i Sverige
Örebroguiden

Källa Huawei

You must be logged in to post a comment Login