Så väljer svenskarna hotell på sin utlandssemester

Av den 24 juni, 2017

Sommaren är här och det börjar dra ihop sig för bokningar av hotell inför semestern, svenskarna bryr sig mer om stjärnor och gästrecensioner än sina nordiska grannar när de väljer hotell. Hotell- och resesöksajten momondo.se har frågat svenskarna hur de tänker när de bokar hotell för sin utlandsresa.

Hotell- och resesöksajten momondo.se genomför årligen en global reseundersökning om resvanor och vad vi prioriterar under vår resa. Årets undersökning visar bland annat vad svenskarna tycker är viktigast när det kommer till att välja hotell för semestern. Undersökningen visar att mer än hälften av svenskarna föredrar att bo på hotell under sin vistelse, och att vi är de, jämfört med övriga nordiska länder, som bryr oss allra mest om hotellens recensioner och antal stjärnor.

– Undersökningen har visat att vi svenskar bryr oss mer om hotellens betyg än våra grannar, då 50 procent anser att antalet stjärnor eller gästrecensioner påverkar våra val av hotell i en hög eller mycket hög utsträckning. Detta kan jämföras med våra grannländer, där endast tre av tio anser att antalet stjärnor ett hotell har är mycket viktigt, säger Robin Eriksson, talesperson för momondo i Sverige. 

Priset och plats är viktiga prioriteringar för svenskarna
Mer än hälften av alla bland de nordiska länderna tycker att priset är viktigast när de väljer hotell. I Sverige anser sex av tio att priset är viktigast och de flesta spenderar någonstans mellan 656 till 1400 kronor per natt.

– Något annat som tyder på att vi svenskar är petiga när det kommer till hotell är att mindre än två av tio svenskar kan tänka sig att spara in på hotellkostnaden. Istället föredrar vi att spara in på shoppingen och flygbiljetterna, säger Robin Eriksson.

Utöver priset så är det näst viktigaste för samtliga nordiska länder att hotellet ligger nära de platser man planerar besöka under resan.

Resa
Örebroguiden

Om undersökningen
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 2-12 januari 2017, bland 1 029 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 24 700 deltagare i 23 länder.
Källa momondo.se

You must be logged in to post a comment Login