Så tar du hand om torra och nariga läppar i höst och vinter

Av den 13 september, 2018

Hösten är på ingång och utomhus blir det kyligt och blåsigt, inomhus blir det istället varmt och torrt när elementen skruvas upp. Bådadera kan bidra till att torka ut läpparna, därför behöver de lite extra omtanke.

Här har vi samlat några tips för sköna höstdagar.

1. Läpparna saknar smörjningsfunktion. 
När kylan kommer är det lätt att läpparna blir torra. De har inga egna talgkörtlar utan behöver tillskott av fett från omgivande talgkörtlar.1 Under den kalla delen av året sprids inte fettet från dessa lika bra och då är det extra viktigt att regelbundet smörja läpparna för att de inte ska bli torra, spruckna och nariga.

2. Förebygg besvär med salva. 
Förebygg fnas och sprickor med Decubal lips & dry spots balmsom är en fet, närande och återfuktande salva för punktbehandling av torra läppar samt andra torra partier på kroppen. Den innehåller det naturliga fettet lanolin som snabbt tränger in och mjukgör huden. Bivax hjälper huden att snabbare återställa sig. Salvan är fri från vatten och har en fetthalt på 99 %. Dessutom är den helt fri från färgämnen, parfym och parabener.

3. Skydda dig utomhus. 
Ansiktets olika delar är extra utsatta för kyla, blåst och regn som verkar uttorkande på huden. Täck så mycket som möjligt av ansiktet om du är ute mycket under hösten och vintern. Att vira en mjuk härlig halsduk som vindskydd för nedre delen av ansiktet är bra.

4. Tänk på inomhusvärmen. 
Under den kallare delen av året brukar man höja värmen inomhus. Värmen från öppna spisen och elementen är härlig – men den är inte hudens bästa vän. Den varma luften verkar nämligen uttorkande vilket ökar behovet av fuktgivande hudvård.

5. Kom ihåg resten av ansiktet. 
En bra hudvårdsrutin är att följa de här ABC-stegen två gånger om dagen: A) Var noga med att skölja bort eventuell makeup. B) Tvätta ansiktet med en mild rengöringsprodukt som även återfuktar huden. C) Använd en ansiktskräm som ger huden ordentligt med fukt och näring för att hålla den mjuk och smidig. Hudvårdsserien Decubal har produkterna du behöver – såväl för ansiktet som resten av kroppen. Läs mer på www.decubal.se

Försäljningsställen: 
Decubal hudvårdsserie säljs endast på apotek.

Mode & Skönhet | Läppar
Örebroguiden

Källor: 1) Yael Adler, Huden: Allt om vårt största organ, Norstedts, 2017.

You must be logged in to post a comment Login