Så slipper du tristessen på flygresan – tips från Emirates

Av den 18 maj, 2018

Sommarsemestern är på ingång och flygbiljetterna är bokade, flygresor kan däremot vara jobbiga för de som konstant kräver underhållning. Därför har flygbolaget Emirates tagit fram en lista med tips på vad du kan göra för att slippa bli uttråkad, både på vägen till din destination och tillbaka.

Det är inte bara barn som har svårt att sitta still under långa flygresor. Även många vuxna behöver stimuleras konstant, vare sig det är ett tvåtimmars-flyg eller en resa på mer än 10 timmar. Här presenterar Emirates tips på vad du kan göra för att hålla dig underhållen på flyget.

Lär känna din granne
Att resa och flyga till andra länder öppnar upp möjligheten att träffa nya människor. Ta chansen att lära känna din granne och fråga dem om deras vardag och kommande semester. För den som är lite blyg kommer här förslag på några fraser som kan starta konversationen:

– Vad ska du göra när du kommer fram till [destinationen]?
– Har du varit på [destinationen] förut, vad ska jag inte missa?
– Jag tänkte kolla på en film, har du några tips?

Film- eller TV-serie-maraton
Underhåll dig själv med att sträckkolla på de senaste filmerna och TV-serierna du missat. Emirates erbjuder upp till 3 500 kanaler ombord, inklusive 700 filmer och 90 barnkanaler, genom underhållningssystemet ice. Det har belönats med Skytrax utmärkelse ”World’s Best Inflight Entertainment” 13 år i rad.

En ostörd flygresa ger också möjligheten att sträckläsa böcker eller lyssna på podcasts.

Lär dig det lokala språket
För de som reser till en destination där det talas ett främmande språk är den långa flygresan ett ypperligt tillfälle att lära sig några meningar innan flygplanet landat. Ett enkelt sätt att lära sig fraser som ”Hej”, ”Tack”, ”Hur mycket kostar det” samt ”Hej då” är genom appen Duolingo som du kan ladda ner gratis innan flygplanet lyfter. På Emirates ice-system finns det också språkkurser uTalk där passagerare kan lära sig arabiska, tyska, franska, spanska eller italienska.

Music quiz
Om du reser med en vän eller en familjemedlem kan ni utmana varandra vad gäller era musikkunskaper. Turas om att lyssna på musik som motståndaren valt och mät hur lång tid det tar för er att lista ut vilken sång som spelas samt vilken artist som står bakom verket.

Träna
Bara för att du befinner dig på ett flygplan är det ingen ursäkt för att inte träna. Det finns många statiska yoga- och pilatesövningar som kan göras på plats i flygstolen. När säkerhetsskylten inte är på kan du senare göra mer avancerade rörelser samt ta promenader längs gången. Du kommer tacka dig själv när flygplanet väl landat och du slipper känna dig stel.

Sov
Tiden kommer gå fort om du sover genom flygresan. För de som inte somnar på studs behöver du tänka på följande för att kunna slumra in så lätt som möjligt:

– Se till att resa i bekväma kläder, gärna i bomull eller kashmir. Investera i ett par bra hörlurar med brusreducering och sätt på dig en ögonmask.
– Sitt inte med benen i kors och luta tillbaka stolen. Det kommer att underlätta trycket på den nedre ryggraden vilket gör det lättare att somna.
– Drick inte för mycket alkohol. Det kan hjälpa till med insomningen men du kommer att vakna inom kort då sömnkvaliteten är dålig.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login