Så skall glasögonen se ut i höst

Av den 20 september, 2019

När höstmörkret faller är det ett utmärkt tillfälle att lysa upp vardagen med rätt glasögon. Den hetaste trenden i höst är de geometriska formerna samtidigt som vi ser ett glammigt kattformat ta plats. De transparenta bågarna är fortsatt starka och 70-talslooken håller i sig.

Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik, leder oss genom höstens trender.

– Hösten bjuder på många olika spännande trender och det finns verkligen något för alla. Materialet ska fortsatt vara lätt och metallbågen växer sig bara allt mer populär, säger Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik.

Geometriska former
Hetaste formen i höst är absolut en flerkantig båge som gärna får vara oversize.

Glammiga kattformatet
Nytt för i höst är att vi hittar det glammiga kattformatet med former inspirerade från 60- och 70-talet. I höst ser vi många olika varianter som gör att man lätt kan hitta kattbågen som passar just dig.

Transparent
Det transparenta håller sig kvar vad gäller färg. Din transparenta båge får gärna ha en underton av rosa eller beige men bara för det ska vi inte räkna bort färger som svart och brunt. Många nya modeller görs just i dessa två färger.

Retro 70-tal
Retrobågen håller sig fortsatt stark och 70-talslooken funkar perfekt till vardagen samtidigt som den ändå tar för sig. En tunn och lite större metallbåge passar utmärkt inför hösten.

Mode | Så skall glasögonen se ut i höst
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login