Så ser svenskarna på sitt dejtingliv

Av den 19 juli, 2020

Pirrigt, roligt och kanske lite läskigt? Vi är nog många som kan beskriva våra dejtingliv som en påse av gott och blandat. Ibland kanske det känns både hoppfullt och givande medan det vissa dagar känns tidskrävande och komplicerat.

Men hur ser egentligen svenskarna på sina dejtingliv? En undersökning från dejtingappen happn visar att det minst sagt råder delade meningar.

Har du någon gång gått på en dejt och känt att det är både trevligt och spännande att dejta? Medan du en annan gång känt totala motsatsen? Inte så konstigt. Dejtinglivet kan gå upp och ner. Hur olika vi ser på våra dejtingliv visar sig i en undersökning genomförd av den globala dejtingappen happn. En av fyra svenskar tycker att det är spännande, samtidigt som närmare var fjärde tycker att det är komplicerat.

Alla har vi nog någon gång känt att dejtinglivet går lite upp och ner. Ibland har man bra dagar och ibland mindre bra. För att öka chanserna till att en dejt ska kännas rolig och minska känslan av hopplöshet är mitt tips att chatta med eller videodejta personen inför dejten. Ställ frågor och få en känsla för vem hen är. På så sätt ökar du chansen att gå på dejten med en viss nyfikenhet och se om det finns kemi. Ett annat tips är att prata med vänner, de kan peppa och uppmuntra dig på både bra och mindre bra dagar, säger Marine Ravinet, trendsjef i happn.

Så träffar du en dejt på bästa sätt
Men vilket sätt är egentligen bäst att träffa en potentiell dejt på? Det visar sig att dejtingappar presterar lika bra som att träffa en dejt via en vän, om inte bättre. Undersökningen visar att 18 procent tycker att det bästa sättet är genom vänner och familj. Samtidigt tycker hela 28 procent att dejtingappar är ett bra tillvägagångsätt. Något som betyder att dejtingappar har blivit ett än mer accepterat sätt att träffa någon på. För den som tillbringar mycket tid på gymmet minskar dock chanserna. Endast en procent anser nämligen att gymmet är en bra plats för att träffa sin nästa flirt på.

Topp fem: Det mest effektiva sättet att hitta en dejt på:

 1. Via dejtingappar
 2. Genom vänner och familj
 3. På ett privat event
 4. På jobbet
 5. På en klubb/bar

Vad av följande tycker du beskriver ditt dejtingliv?

Max tre svar….

 1. Jag tycker att dejting är roligt – 40%
 2. Jag tycker att dejting är spännande – 38%
 3. Jag tycker att dejting är komplicerat – 23%
 4. Jag tycker att dejting är självutveklande – 18%
 5. Jag har aldrig varit på en dejt – 9%
 6. Inget av ovan – 3%

Vilket av följande tror du är det mest effektiva sättet att hitta en dejt?

 1. Via dejtingappar – 28%
 2. Genom vänner och familj – 18%
 3. På ett privat event – 11%
 4. På jobbet – 7%
 5. På en klubb/bar – 4%
 6. På gatan – 2%
 7. På gymmet – 1%
 8. Vet ej – 26%

Nöje | Så ser svenskarna på sitt dejtingliv
Örebroguiden

Källa happn

 

You must be logged in to post a comment Login