Så semestrar du under Coronakrisen

Av den 6 maj, 2020

Semester utomlands är redan mer eller mindre avskrivet, allt fler svenskar funderar istället på att satsa på så kallad ”hemester” denna sommar.

– Det kan bli riktigt bra ändå. Sverige är ju trots allt fantastiskt! Här på TanumStrand är det lätt att hålla social distans och vi har mängder med härliga naturupplevelser runt knuten, säger Marit Bjørnland, hotelldirektör på hotellanläggningen TanumStrand i norra Bohuslän.

Om man kommer när man är helt frisk och är noggrann med att hålla social distans – ser Marit inga hinder med att man som svensk besöker Bohuslän i sommar.

– Hos oss kan man bo på hotellet eller i stuga om man verkligen vill rå sig själv. Här är det lätt att hålla social distans. Vi har härliga uteserveringar med rejält med avstånd mellan borden. I sommar tror jag att många av våra gäster kommer satsa på naturupplevelser. Båtturer, cykling, vandring, golf och lugna stunder på bryggan, säger Marit Bjørnland.
Bokningsläget inför sommaren är långt ifrån nattsvart – trots pågående coronakris. I juli ser det riktigt bra ut, det bokar på lite varje dag.

Tror på sensommaren för norrmännen
Att gränsen mellan Sverige och Norge är stängd, och planeras vara det fram till den 15 augusti, drabbar naturligtvis den bohuslänska turistnäringen hårt.

– Jag vet dock att norrmännen längtar hit och tror att många av dem planerar för en sen semester i år. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hos oss i slutet av augusti och även i september. Det är en riktigt fin tid, säger Marit.

Håller öppet
TanumStrand håller just nu öppet som vanligt och välkomnar alla som är friska.

– De gäster som besöker oss upplever att det går lätt att hålla social distans. Alltså, känner du dig frisk, känn dig hjärtligt välkommen till oss, avslutar Marit Bjørnland.

Resa | Så semestrar du under Coronakrisen
Örebroguiden

Källa TanumStrand by The Sea

You must be logged in to post a comment Login