Så ofta går svenska singlar på nätdejt

Av den 9 november, 2018

I takt med digitaliseringen har användningen av dejtingappar exploderat de senaste åren. I dag är det ett självklart verktyg för många singlar i jakten på kärlek. Men hur vanligt är det egentligen att ta steget från digital flört till fysisk träff?

En ny undersökning från happn visar att var tredje singel går på nätdejt varje månad. Samtidigt uppger en stark majoritet att de gärna berättar för sin omgivning att de träffat sin partner online.

Mobildejting har utökat möjligheterna enormt för singlar att träffa nya människor. Dock finns det få undersökningar som visar hur ofta – eller sällan – som nätflirtandet övergår till ett faktiskt möte. Dejtingappen happn har därför tagit reda på hur vanligt det är att mobildejtare ses i det verkliga livet. Resultatet visar att var tredje nätdejtare går på minst en träff i månaden. 14 procent gör det så ofta som veckovis.

Undersökningen visar dessutom att majoriteten av singlarna inte skäms för att mobildejta. Åtta av tio skulle nämligen se det som en självklarhet att berätta för sin omgivning att de träffat sin partner online. Knappt sex procent känner sig obekväma med det.

Dejtingapparnas utbredning har lett till en normalisering av mobildejting. För de flesta unga singlar är det i dag ett självklart sätt att träffa nya människor på. Vi tror dock att det är viktigt att se på dejtingappar som ett verktyg. Äkta personkemi uppstår först i det verkliga mötet, säger Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarig på happn.

Nöje | Dejting
Örebroguiden

Om undersökningen:
Kartläggningen är baserad på en nordisk undersökning bland 2 231 användare på happn varav 776 svenskar. Undersökningen genomfördes under 2018 via en webbenkät.

You must be logged in to post a comment Login