Så kommer svenska singlar att dejta i sommar

Av den 19 juni, 2020
Arkivbild

Coronaviruset innebär förändringar för sommardejtande singlar, oavsett om man valt att isolera sig eller inte. När dejtingtjänsten Mötesplatsen frågar över 2000 singlar om hur de tänker kring singelsommaren 2020 så svarar 6 av 10 att de väntar längre med att ses fysiskt, jämfört med innan corona. Hela 37 procent utesluter tillfälliga sexuella kontakter och pandemin har fått allt fler att satsa på seriösa och långvariga relationer.

– Det svajpas som aldrig förr och man behåller kontakten digitalt allt längre. De svenska singlarna har fått tänka om och det verkar som att krisen har gjort att allt fler letar efter ett seriöst förhållande, säger Gustav Borg, vd för dejtingtjänsten Mötesplatsen, ett av Nordens största dejtingföretag.

Enligt den färska undersökningen så har nästan hälften ändrat sitt dejtingbeteende på grund av corona. I sommar kommer de flesta att kombinera nätdejting med utedejter. Allra helst vill man ses för en promenaddejt eller middag på en uteservering.

– Över hälften kan tänka sig att bryta den sociala distansen efter 2-3 dejter med exempelvis en kyss. 37 procent utesluter tillfälliga sexuella kontakter i sommar, berättar Gustav Borg. Mötesplatsen har under hela våren sett en kraftig ökning på både aktivitet och antal nya medlemmar. – Romantiken är långt ifrån död. Dejtandet och flörtandet pågår för fullt – på nätet. Vi har sett att medlemmarna tittar på fler profiler och skickar fler meddelanden än tidigare. Våra tjänster gör det möjligt att träffas utan att träffas fysiskt.

Nöje | Så kommer svenska singlar att dejta i sommar
Örebroguiden

Källa Mötesplatsen

You must be logged in to post a comment Login