Så kommer du igång med träningen

Av den 4 november, 2018

Att komma igång med träningen kan kännas som ett hopplöst tungt projekt. Men faktum är ju att det gör din vardag lättare; du blir gladare, piggare och du orkar helt enkelt mer. kurser.se listar 5 enkla tips som hjälper dig på vägen!

1. Träning ska vara roligt
För att du ska komma igång och hålla motivationen uppe är det viktigt att du tycker att din träning är rolig. Träning måste inte vara lika med gym, utan finns i mängder av olika former. Varför inte prova dans, tennis, yoga eller simning? Testa dig fram för att hitta din favorit!

2. Prioritera din träning
Träning behöver inte ta lång tid – att få upp pulsen i 30 minuter kan räcka. Lägg in en tid i kalendern och bestäm fasta dagar eller tider då du fokuserar på din träning.

3. Sätt upp personliga mål
Vad vill du uppnå med din träning? Det är viktigt att sätta upp personliga mål, men ställ inte för höga krav på dig själv. Har du som mål att springa ett lopp, eller är ditt mål att bli starkare? Vad det än är så kan det hjälpa dig att komma igång med din träning. Så fråga dig själv: Vad vill jag få ut av min träning?

4. Träna på lunchen
Har du ett stillasittande jobb? Då är det perfekt att passa på att röra på sig på lunchen. Ta med dig träningskläder till jobbet och ta dig ut på en promenad eller löprunda. Har du nära till ett gym kan du köra ett kort pass i grupp eller själv i gymmet.

5. Träna med en vän
Att träna tillsammans med en vän kan vara både kul och motiverande. Det blir svårare att hoppa över träningen i sista sekund och ni kan peppa och stötta varandra. Ni får även tid att umgås!

Träning & Hälsa | Komma igång
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login