Så här skriver du brev till Tomten

Av den 8 december, 2019

Det är mindre än en månad kvar till julafton och barn runt om i landet har börjat skicka in sina önskelistor till jultomten. Men hur går det egentligen till? Och vilken adress har egentligen Tomten? 

Det går bra att endast skriva Tomten på brevet, men för att vara på den säkra sidan kan det vara bra att skriva hela adressen “Tomten, 173 00 Tomteboda” på kuvertet, säger säger Laila Eileby, medarbetare på PostNord och Tomtens medhjälpare. Lägg brevet på postlådan så att Tomten hinner få dina önskningar innan julafton. 

Julen är en hektisk period för Tomten. För att hinna läsa alla brev med önskelistor som skickas varje dag har Tomten sedan 1979 tagit hjälp från Postnord med att svara på alla de brev som adresseras till Tomten. 

Varje år får tar vi emot omkring 100 000 brev från hela världen som är adresserade till Tomten, säger Laila Eileby. Vi förmedlar först alla önskningar till Tomten och svarar sen med ett personligt vykort till varje barn. Många skriver att de har varit snälla och att de i alla fall har försökt att äta upp grönsakerna på tallriken. Men framförallt är det önskelistan som är i fokus.

Det är främst barn i sex- och sju årsåldern som skriver brev till Tomten. Men brevskrivarna är allt från ettåringar, som får hjälp av en förälder, till tonåringar som skriver att de fortfarande tror på tomten och anser att det är en viktig tradition. Lego, spel, mobiltelefoner, datorspel och husdjur några av sakerna som står högst upp på årets önskelistor.

Nöje | Så här skriver du brev till Tomten 
Örebroguiden

Källa Jungrelations för PostNord

You must be logged in to post a comment Login