Så håller du dig frisk livet ut

Av den 24 oktober, 2020

Din hälsa ligger i dina händer och det är ditt ansvar att göra de rätta livsstilsvalen varje dag. Det menar Deepak Chopra och neurologiprofessor Rudolph E. Tanzi, två pionjärer inom hälsa och forskning och författare till den nya boken Vägen till självläkning som lanseras i dagarna.

Författarna vill tydliggöra,en gång för alla, att det är vår livsstil som spelar den absolut största rollen när det kommer till hur långt och friskt vårt liv blir. I boken delar duon med sig av de senaste forskningsrönen rörande kropp, själ och sinne och det viktiga sambandet däremellan.

Om du bara går in för att läka en enda sak i ditt liv borde det vara separationen dem emellan, säger Deepak Chopra, som kallar detta det holistiska systemtänkandet.

Boken är uppdelad i två delar. I den första delen går författarna igenom innebörden av bokens titel – självläkning – tillsammans med färska forskningsresultat och grundläggande fakta på temat holistisk hälsa. Här finns också ett test som hjälper dig ta reda på var du befinner dig hälsomässigt just nu. Tanken är att du ska göra testet en gång innan du läser boken och en gång efter, för att kunna jämföra svaren. Förhoppningsvis visar resultatet på att din självläkande livsstil fungerar.

Men för att åstadkomma förändring behöver vi sätta vår kunskap i praktik.Därför utgör bokens andra del en handlingsplan på sju dagar. Här får du omfattande verktyg att skapa en handlingsplan som varar en hel livstid.

– ­Ha ett öppet sinne. Det här är ett experiment där du både har rollen som forskare och försökskanin, säger Chopra och Tanzi.

Lite spännande är också att Rudolph E. Tanzi är en banbrytande professor inom neurologi och känd för sina forskningsfynd av gener som orsakar Alzheimers sjukdom. Med tanke på den allmänna oron kring denna sjukdom har Tanzi ägnat ett kapitel åt den i slutet: ”Alzheimers idag och i framtiden.”

Hälsa | Så håller du dig frisk livet ut
Örebroguiden

Källa Livsenergi

You must be logged in to post a comment Login