Så håller du dig aktiv under stillasittande hemmajobb

Av den 11 maj, 2020

I samband med coronavirusets spridning i landet och efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer arbetar många just nu hemifrån. Arbete hemifrån kan vara utmanande, inte minst eftersom det ofta är stillasittande i mindre bra ergonomiska positioner.

Behovet av att ta pauser och röra på sig under arbetsdagen är just därför större nu än någonsin. Något som träningsappen Cuckoo Workout tydligt märker av. Appen har nämligen ökat antalet användare med hela 38 procent de senaste veckorna.

Något som många snabbt märker av vid hemmajobb är att möblerna hemma ofta inte är anpassade för stillasittande kontorsjobb åtta timmar om dagen. Det är lätt att hamna i positioner som inte är särskilt ergonomiska och få ont i kroppen.

Att hjälpa och inspirera människor som har stillasittande arbeten till att röra på sig under dagen har sedan starten varit den finska träningsappen Cuckoo Workouts vision. Något som just nu är mer aktuellt än någonsin. Den senaste tiden har nämligen antalet användare ökat med 6 000, vilket motsvarar 38 procent. De dagliga användarna har i sin tur ökat med 70 procent och intäktsökningen stigit med 31 procent.

– Vi har sedan starten 2014 sett ett starkt behov bland människor som har stillasittande arbeten att ta pauser under dagen för att röra på sig. Dock har behovet vuxit ordentligt de senaste veckorna då våra användare ökat enormt. Många sitter hemma i dåliga positioner vilket givetvis gör att behovet ökar samtidigt som vår digitala lösning är mer passande än någonsin, säger Veera Lehmonen, vd och medgrundare, Cuckoo Workout.

Positiva effekter på sammanhållning
Förutom den positiva effekt som övningarna har på kroppen har även användandet av träningsappen en positiv påverkan på sammanhållningen på en arbetsplats. En undersökning som finska Arbetshälsoinstitutet genomfört på uppdrag av Cuckoo Workout visar att anställda upplevde arbetsplatsen som mer uppmuntrande, tillitsfull och stöttande efter att de använt sig av tjänsten. Undersökningen, i vilken 438 medarbetare vid Nokia deltog, visar också att efter att ha använt appen i tre månader minskade främst användarnas trötthet, glömska och lathet.

……..

Tips: så kommer du igång med hemmaträningen:

1. Börja med en kort träningspaus om dagen.
När det gått några dagar och du fått in rutinen kan du vid behov lägga till ytterligare en paus. Ytterligare ett tips är att i början av arbetsdagen planera in när det bäst passar dig att ta en paus just den dagen. Lägg sedan in tiden i din kalender.

2. Fråga en kollega om han eller hon vill delta.
Det är mycket roligare att ta en träningspaus tillsammans med någon. Om ni sitter och arbetar hemifrån kan ni ses via videolänk.

3. Ge dig själv beröm efter en träningspaus.
Ett annat tips är att skriva ner hur träningen får dig att känna. Får du mer energi eller känner du dig mindre trött exempelvis? På detta sätt kan du enkelt se vad träningen ger för resultat.

Intresserad? Se mer här https://www.cuckooworkout.com/sv/

Träning | Så håller du dig aktiv under stillasittande hemmajobb 
Örebroguiden

Källa Cuckoo Workout

You must be logged in to post a comment Login