Så förebygger du torr och sprucken vinterhud

Av den 20 oktober, 2020

Vintersäsongen närmar sig med stormsteg. När dagarna blir kallare får många besvär med torr, fnasig och sprucken hud. Dessbättre går problemen att förebygga. Här har vi samlat tipsen du behöver – från topp till tå.

1. Välj en fuktgivande duscholja
Huden är kroppens största organ och särskilt under vintern behöver den lite extra omtanke. Rengöring med vanlig tvål kan skada den skyddande barriären och torka ut huden. Använd istället en skonsam och återfuktande duscholja som gör huden mjuk och len. Duscha inte för varmt eller för länge eftersom det är uttorkande för huden.

Tips! CCS Fuktgivande Duscholja är en återfuktande och skyddande duscholja med ett hudnära pH-värde. Den ger intensiv återfuktning och håller huden fuktbevarad i 8 timmar. Duscholjan är milt parfymerad med en fräsch doft av apelsin, mandarin och grapefrukt. Dermatologiskt testad.

2. Smörj in hela kroppen
Under vintermånaderna blir luften torrare både ute och inne vilket ökar behovet av återfuktande och skyddande hudvård. För att hålla huden mjuk och smidig är det viktigt att det yttre hudlagret är intakt. Kom därför ihåg att alltid smörja in huden efter rengöring.

Tips! CCS Fuktgivande Hudlotion innehåller både karbamid och mjölksyra – hudens egna fuktgivare som förebygger och underhåller torr hud. Den silkesmjuka varje-dag-lotionen går snabbt in huden utan att kännas kladdig och håller huden återfuktad i 24 timmar. Finns både med och utan parfym. Dermatologiskt testad.

3. Fixa fina fötter
Börjar fötterna kännas torra, fnasiga och hårda? Smörj in dem med en mjukgörande fotsalva för att skydda dem mot vardagens påfrestningar. En hud i balans är mer motståndskraftig.

Tips! CCS Fotvårdssalva är klassikern för torra fötter med förhårdnader. Den har tre funktioner i ett – den mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Salvan innehåller fuktbindande karbamid samt eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. För diabetiker och personer med torr och tunn hud rekommenderas CCS Kladdfri Fotmousse. Den innehåller karbamid och mjukgörande ingredienser och låter huden återfå sin balans vilket minskar risken för nya hudbesvär. Den är lätt att smörja in utan att kännas kladdig. Båda produkterna rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

4. Proffshjälp för aktiva vinterfötter
Älskar du aktiviteter som vandring, skridskor och skidåkning? Härligt! Men glöm inte bort att de kan vara påfrestande för fötterna som kan bli torra, spruckna och fnasiga. Dessutom trivs dålig lukt i fuktiga och varma kängor och skidpjäxor.

Tips! CCS Foot Pro är en multifunktionell fotkräm som är framtagen för att behandla hälsprickor, förhårdnader och torra fötter. Den motverkar även dålig lukt och ger en frisk doft. Foot Pro går snabbt in i huden utan att kladda. Den passar utmärkt för dig som vill njuta av utomhusdagar utan fotbesvär. Rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

5. Mjuka händer
Får du lätt torra händer och röda knogar? Inte alls konstigt. På vintern ökar den kalla och torra luften behovet av mjukgörande och återfuktande hudvård. Smörj in dina händer så ofta det behövs under dagen med en fuktgivande handkräm.

Tips! CCS Fast Absorbing Hand Cream är en lättapplicerad och snabbabsorberande varje-dag-kräm som gör torra händer naturligt mjuka och smidiga. Innehåller fuktgivande ingredienser och vårdande solrosolja som effektivt bidrar till att skydda händerna från yttre påfrestningar. Krämen är oparfymerad och passar både torr och normal hud.

CCS – från hjärtat av Dalarna
CCS finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. Sedan 1979 har vi utvecklat innovativa produkter med funktion och vi ser på hand-, fot- och hudvård på ett holistiskt sätt. Med vårt läkemedelsarv säkerställer vi kvaliteten och kan fokusera på funktion. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige.

Försäljningsställen och priser
CCS säljs på apotek. Rekommenderade cirkapriser: Fuktgivande Duscholja, 89 kr/350 ml. Fuktgivande Hudlotion, 89 kr/350 ml. Fotvårdssalva, 75 kr/175 ml. Foot Pro, 289 kr/100 ml. Kladdfri Fotmousse, 259 kr/100 ml. Fast Absorbing Hand Cream, 59 kr/75 ml.

Skönhet | Så förebygger du torr och sprucken vinterhud
Örebroguiden

Källa: Karo Pharma

You must be logged in to post a comment Login