Så får du tillbaka jobblusten i vintermörkret

Av den 21 februari, 2020

I februarimörkret kan det kännas extra tungt att kliva upp på morgonen och gå till jobbet. Trots att vi går mot ljusare tider kan en stressig vardag göra att energin blir låg. Hur får du tillbaka din energi och jobblust? Hälsokedjan Life har knepen som hjälper dig att undvika distraktioner och gömda energitjuvar.

1. Planera din tid
Oavsett om du har en analog eller digital kalender, se till att tydligt planera in när du ska göra vad under dagen. Varken jobbet eller du själv mår bra av att göra olika saker samtidigt. Lista vilka uppgifter som behöver göras när du startar ditt arbetspass. Uppskatta sedan hur mycket tid de olika uppgifterna kommer ta och lägg till detta på schemat.

2. Ät en näringsrik lunch
Att strunta i lunchen är aldrig en bra idé, hur stressigt arbetet än må vara. Se till att du får i dig en ordentlig och näringsrik lunch som håller såväl energi som fokus och humör stabilt. Det kan även vara bra att äta en frukt eller annat mellanmål framåt eftermiddagen.

3. Var utvilad
Att komma till jobbet med ett trött huvud med allt för få sömntimmar bådar aldrig gott. Se därför till att gå och lägga dig i tid så du får en god natts sömn inför nästa arbetsdag.

– Att vintern och mörkret gör oss trötta är något de flesta upplever. Enligt vår undersökning Hälsobarometern uppger många att de känner sig extra trötta i samband med vintern. Det är därför särskilt viktigt att man tänker på att gå och lägga sig i tid på kvällarna och verkligen varva ned innan sängdags, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

4. Aktivera dig
Träning är A och O för att höja energinivåerna och behålla fokus. Men det är även viktigt att komma ihåg att mindre aktiveringar faktiskt kan klämmas in även under en stressig arbetsdag. Ställ dig upp och jobba, ta telefonsamtalet gående, gör några tåövningar medan du dricker ditt kaffe eller gå en promenad på lunchen.

5. Ta pauser
Att ta pauser under dagen är viktigt för såväl energin som för fokus och kreativitet. När energin tryter eller du har kört fast med en arbetsuppgift – ta tio minuter för en fikarast, gå runt några varv på kontoret eller prata med kollegan om dina helgplaner.


Tips på tre produkter för att boosta energin:

1. KSM-66
KSM66 innehåller ett kliniskt dokumenterat och ekologiskt fullspektrumextrakt av Ashwagandha, även kallat prinsen av Ayurveda, som använts i tusentals år för att befrämja ork, kraft och harmoni.

2. Life Magnesium
Magnesium är den fjärde rikligast förekommande mineralen i människokroppen och finns representerat i kroppens alla celler. Life Magnesium bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning samt att bibehålla en normal energiomsättning.

3. Life Rosenrot
Life Rosenrot kan bland annat användas mot trötthet och vid ökat behov av energi. Produkten innehåller ett standardiserat, högkoncentrerat och dokumenterat extrakt utvunnet ur torkad rosenrot.

Hälsa | Så får du tillbaka jobblusten i vintermörkret 
Örebroguiden

Källa Life

You must be logged in to post a comment Login