Så behåller du sommarfräscha fötter hela hösten

Av den 27 augusti, 2018

Vill du ha mjuka och välmående fötter även när semestern är över? Här har vi samlat råden du behöver när vi går mot kortare och kyligare dagar, till din hjälp finns Footners nya fotvårdsserie med välgörande produkter för fina fötter.

Höstens kalla luft och långpromenader i regn och blåst ger lätt upphov till torra och spruckna fötter. Dessbättre går besvären att förebygga. Så här gör du!

1. Trolla bort förhårdnader och död hud. 
Har du fått sprickor, fnas och förhårdnader av sommarens barfotaliv? 30 procent av svenskarna drabbas av förhårdnader på fötterna och 25 procent av hälsprickor, enligt en Novusundersökning från 2018.Men det finns hjälp att få. Gör dina fötter redo för höstens jobb- och fritidsaktiviteter genom en exfolierande behandlingskur.

Tips! Footner Exfoliating Socks för hela foten är en snabb och enkel lösning för att få bort hård, torr och sprucken hud. Sockorna utnyttjar hudens naturliga processer för att avlägsna död hud genom en enda 60-minutersbehandling. Inom 5-10 dagar faller sedan den döda huden bort. Fötterna blir mjukare och slätare än någonsin – helt utan skrubb och fotfil.

2. Lindra fötterna efter långa arbetsdagar. 
Trötta och tunga fötter är vanligt – i synnerhet om man har stått upp, gått eller suttit länge i samma läge. Även graviditet, övervikt och illasittande skor kan ge upphov till besvär och svullnad. Genom regelbundna mikropauser under dagen kan du växla position, öka blodcirkulationen och ge fötterna välbehövlig gymnastik.

Tips! Vill du få fötterna att slappna av? Footner Cooling Massager ger en omedelbar svalkande och lindrande känsla. Den är försedd med en massagekula som avger ett kylande och lindrande skum samtidigt som fötterna får återfuktning. Perfekt när man upplever obehag i fotens trampdyna på grund av höga klackar, eller om fötterna bränner efter en löprunda i skogen.

3. Mjuka fötter i regn och rusk. 
Kalla och blåsiga höstdagar torkar lätt ut fötterna och drygt var fjärde svensk (27 procent) uppger att de drabbas av torra fötter.1 Välj därför dina vardagsskor med omsorg. Det är viktigt att de är vattentäta, ger stöd för hälarna och låter fötterna andas. Gör det också till en vana att smörja in dina fötter morgon och kväll med en välgörande fotkräm.

Tips! Footner Revitalising Sorbet är en helt ny mjukgörande och återfuktande fotkräm för höstens och vinterns fotvård. Den absorberas snabbt av huden och har en fräsch och härlig doft. Den är också utmärkt att använda efter behandlingen med Footner Exfoliating Socks.


Nya Footner – fotvårdsserien för fina fötter

Footner är en produktserie för fräschare och finare fötter som i år har fått en helt ny design.

”Barefoot Ready” – Exfoliating Socks
Footner Exfoliating Socks är en 60-minutersbehandling som ger dig fina fötter utan att fila, smörja eller skrubba. Kombinationen av syror mjukar upp och tar bort död hud (efter 7–10 dagar lossnar huden av sig själv). Exfolieringssockorna tar även bort förhårdnader på fötterna på ett naturligt sätt. Dermatologiskt testad. Oparfymerad.

För vem? Alla som vill ha mjuka lena fötter, eller som har förhårdnader eller död torr hud på fötterna.

När? Så ofta som det behövs. Låt det gå minst fyra veckor mellan appliceringarna.

”Pick-Me-Up” – Revitalising Sorbet
Årets stora nyhet är svalkande Footner Revitalising Sorbet – en riktig boost för dina fötter. Det är en återfuktande, mjukgörande och revitaliserande fotkräm som gör fötterna glada tack vare vitamin A, E & F och rödvinsbladextrakt. Dessutom absorberas den snabbt av huden vilket motverkar att man halkar på golvet. Fräsch och härlig doft.

För vem? Alla som vill ha mjuka, återfuktade och väldoftande fötter.

När? Vid behov eller efter peelingprocessen med Footner Exfoliating Socks för bästa effekt.

”Sole Relief” – Cooling Massager
Footner Cooling Massager ger omedelbar lindring av trötta, brännande och tunga fötter. Den innehåller bland annat phytotoine som minskar svullnad och förbättrar cirkulationen. Laureath har en skön kylande effekt och betaine mjukgör och återfuktar. Footner Cooling Massager har en välgörande masserande effekt på trötta fötter. Återfuktar och lugnar huden.

För vem? 
Alla som snabbt vill lindra trötta, tunga eller brännande fötter.

När? 
Vid behov av svala och sköna fötter.

Försäljningsställen: Footner säljs på apotek.

Mode & Skönhet | Fötter
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login