Så använder svenskarna mobiltelefonen på semestern

Av den 26 juni, 2017

Karta, kamera och flygbiljett, när svenskarna är på resande fot fyller mobiltelefonen mer än ett syfte. Hela 91 procent använder nämligen sin smartphone som kamera på semestern och sex av tio bär med sina resedokument i telefonen. Det framgår av Huaweis senaste undersökning Sommarbarometern, som genomförts av Ipsos.

Huaweis nya undersökning Sommarbarometern visar att mobiltelefonen är en viktig del av svenskarnas semesterpackning. Inte minst eftersom att den fungerar som kamera, GPS och reseguide. Nio av tio svenskar fotar semesterbilderna med sin smartphone, så många som två av tre använder kartor i mobilen och nästan lika många nyttjar telefonen som navigationshjälpmedel. Resultatet visar även att mobilen är ett viktigt verktyg i planeringen före resan. Varannan svensk uppger att de använder sin telefon till att läsa recensioner av bland annat restauranger och hotell.

– Som mobiltillverkare är det viktigt att utgå ifrån användarens behov och möta dem genom att erbjuda smarta och smidiga lösningar som förenklar vardagen. Tidigare packade vi kamera, reseguide, resedokument och telefon när vi skulle på semester. Idag räcker det oftast med det sistnämnda. Det ställer dock krav på exempelvis batterikapaciteten. Vår senaste telefon Huawei P10 har vi exempelvis utrustat med SuperCharge-teknik som gör att det räcker med endast 30 minuters laddning för en hel dags användning, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Det här använder svenskarna sina smartphones till under semestern:

  Totalt
Fotografera 91 %
Kartor 67 %
Förvaring av biljetter/reservationer/bokningsbekräftelser 63 %
Navigation 61 %
Läsa recensioner av hotell, restauranger 54 %
Bokning av flyg, hotell 43 %
Nedladdning av kartor för offline-användning 32 %
Elektronisk betalning 25 %
Nedladdning av turistappar 24 %
Scanning av QR-koder 9 %

Resa
Örebroguiden

Om undersökningen
Undersökningen Summer Barometer genomfördes i maj 2017 som en webbenkät av Ipsos på uppdrag av Huawei. Respondenterna var mellan 18 och 45 år från tolv europeiska länder, som äger och använt en smartphone de senaste 24 månaderna. Bland dessa var det 500 svenska respondenter.
 

You must be logged in to post a comment Login