Rykande färsk nyhet från djävulens källare

Av den 15 september, 2019

Diablo Black Cabernet Sauvignon är ett intensivt rött vin som bjuder på en doft av mörka bär så som björnbär och mogna svarta vinbär samt en touch av örter och vanilj. Tanninerna är mjuka och den härliga eftersmaken sitter i länge. Det här smakrika och fylliga vinet gör sig utmärkt till en mustig gryta eller grillat, gärna med en något kryddig karaktär.

Vinflaskan levereras i en gedigen och exklusiv trälåda (för en flaska), trevligt att ge bort som present eller varför inte beställa som en present till sig själv? När vinet är uppdrucket har trälådan en mängd användningsområden, läs våra bästa tips nedan.

DIABLO BLACK Cabernet Sauvignon
Artikel.nr: 70275
Pris: 139 kr
Årgång: 2018
Alkohol: 13,5 %
Socker: 5 g/l
Syra: 5 g/l
Ursprung: Maule, Chile
Lagring: Vinet har lagrats i 8 månader på franska och amerikanska ekfat.

Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro, en välrenommerad vinproducent som också är en av världens största. Chile brukar beskrivas som det ideala vinlandet med de mest hälsosamma vingårdarna i världen. Det är få platser på jorden som erbjuder så pass optimala förutsättningar för vinodling.

Diablos druvor odlas i alluvial lerjord, rik på granit i kustnära Maule, Chiles äldsta vinregion. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Varje dag sveper morgondimma samt kyliga vindar in i dalen från Stilla havet och svalkar druvorna vilket förlänger mognadsprocessen och genererar bra syra samtidigt som de många soltimmarna ger smakrik frukt.

Tips! Den gedigna trälådan är dekorativ och har en mängd användningsområden. Varför inte använda din fina trälåda till att exempelvis förvara färska örter i köksfönstret eller plantera blommor i på uteplatsen? Trälådan är även perfekt till att förvara mindre ting eller varför inte återanvända som presentförpackning?

Dryck | Rykande färsk nyhet från djävulens källare
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login